Проглашени најбољи рецитатори Моравичког округa, Ивањичани бриљирали 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Проглашени најбољи рецитатори Моравичког округa, Ивањичани бриљирали
Trenutno na sajtu: 474       |       Podeli:
25.04.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Културни центар Горњи Милановац, у сарадњи са Савезом аматера Србије, јуче је у Дому културе у Горњем Милановцу организовао

ONLINE такмичење рецитатора Моравичког округа. Такмичење које је од 10 сати емитовано на YouTube каналу у три старосне категорије, окупило је најбоље рецитаторе: Горњег Милановца, Ивањице и Лучана.

У категорији млађих основаца најбоља је била Бранка Савић из Лучана. Друго место освојила је Теодорa Видојевић из Горњег Милановца, док је треће место припало Емилији Костић из Прилика код Ивањице.

У категорији рецитатора од 5. до 8. разреда прво место освојила је Мина Маричић из Ивањице, док су нешто слабији били Ива Петровић из Ивањице и Лара Милена Мартин из Горњег Милановца.

Одлуком жирија у саставу: Верица Костић, докторанд професор српског језика и књижевности (Ивањица), Бошко Ломовић, писац и професор српског језика и књижевности (Лучани) и Александра Бојовић, мастер професор српског језика и књижевности (Горњи Милановац), Моравички округ на финалној смотри рецитатора у Ваљеву представљаће и Милош Боровић из Ивањице, као најбољи рецитатор у категорији средњошколаца. Катарина Котуровић и Ангелина Јоловић из Ивањице заузели су друго, односно треће место.

Жири је доделио и неколико похвала.

Похвале су добили : Теодора Даниловић (Ивањица) и Вишња Цветковић (Горњи Милановац) (млађи узраст), Исидора Лазић, (Горњи Милановац) и Невена Стевановић, (Горачићи, Лучани) (средњи узраст), и Милица Стефановић, (Ивањица) (старији узраст).

Републичка смотра рецитатора “Песниче народа мог“ биће одржана 14. и 15. маја 2021. године у Ваљеву.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Nagrade recitatori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.880.449 посета
Тренутно на сајту: 474 посетилац(a)