Центар за социјални рад од јануара у згради некадашње Халк банке 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Центар за социјални рад од јануара у згради некадашње Халк банке
Trenutno na sajtu: 374       |       Podeli:
19.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Након завршетка пете седнице Градског већа града Чачка градоначелник Милун Тодоровић рекао је да се прва тачка односила на амандмане ребаланса буџета.
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, фото: ГЗС

„Прихваћен је амандман који ће бити прослеђен скупштини на сутрашње разматрање. Тиче се табеларног приказа ГИС-а, новац остаје исти само промена у табели, због лакше јавне набавке, за снимању постојеће водоводне и канализационе мреже. Друга тачка је извршење буџета Града Чачка за првих девет месеци ове године које износи 55,37 одсто. Највећи приход је од пореза на зараде, очекивали смо доста више. У прва два месеца ове године било је више од планираног али нажалост догодила се пандемија у марту. Из месеца у месец тај порез је био све мањи, јер су предузећа искористили своју могућност репрограма пореских обавеза. Порез на имовину који није толико мањи, али због кога смо урадили овај први ребаланс како би до краја године сачували стабилност. Оно што је битно је да ћемо за буџет 2021. годину сагледати све могућности, и наставак пандемије и реалног прихода, а опет водећи рачуна о свим виталним садржајима који су важни за наше суграђане”, истакао је Тодоровић.

Трећа тачка односила се на прибављање у јавну своју зграде Халк банке у центру града. „Ми смо имали одлуку скупштине још из фебруара ове године, али због новонастале ситуације нисмо успели да у року од 60 дана да потпишемо уговор код бележника. Тако да ћемо то учинити после нове скупштинске одлуке. Цена је 1,670 милиона евра за 3.150 м2 нето површине за земљиштем”, казао је градоначелник додајући да ће се тако стећи услови да већ у јануару месецу дође до усељења Центра за социјали рад.
„Цена је око 538 евра по метру квадратном, прва транша треба да се профилише у том односу да Халк банка у наредих 10 година закупи шалтер салу и сефове у пословној згради и да граду пренесе негде око 535.000 евра, то би била прва рата за куповину пословне зграде”, рекао је Тодоровић.

Према његовим речима, град ће са овим зградом решити питање простора Центра за социјални рад, а у плану је отварање шалтера појединих градских служби.

Радни тим телефонски заседа свакодневно чиме се прати ситуација короне у Чачку. Према речима Тодоровића за сада је стање добро. „Данас од 37 тестираних нема позитивних на корона вирус. За викенд је шесторо заражених, од тог броја четворо из Чачка. Лица су изолована као и њихови контакти. Оно што је до нас је да смањимо активности у својој режији прославе и окупљања, како би ублажили овај трећи талас који у Европи и околини дивља.”

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


halk banka centar za socijlani rad todorovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.367.273 посета
Тренутно на сајту: 375 посетилац(a)