Подршка родитељству један од најважнијих приоритета у овој години 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Подршка родитељству један од најважнијих приоритета у овој години
Trenutno na sajtu: 413       |       Podeli:
20.01.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Од 1. јануара ове године свакој рођеној беби у Ужицу следује 10 000 динара уместо

пет хиљада, колико је то било прошле године. Мајке трећег и сваког следећег детета могу рачунати на 55 000 динара, што је са поменутих 10 хиљада за свако рођено дете износ од 65 хиљада динара, наводи се на сајту града Ужица. Дупло је увећана и позиција са које се пружа подршка ђацима првацима, па ће они поред школског прибора уместо пет, добити 10 хиљада динара. Уз нове републичке и градске мере имају за циљ побољшање демографске слике у Ужицу, а једна од веома значајних је свакако и одлука која предвиђа да ће у овој години свако треће и наредно дете у породици имати бесплатан боравак у неком од ужичких вртића, уз приоритет при упису.

У овој години почеће и градња новог објекта вртића у МЗ Царина, чији ће капацитет задовољити потребе за боравком око 250 малишана. Тај пројекат вредан 130 милиона динара биће финансиран средствима Града и државе и у великој мери допринеће решавању дугогодишњег проблема, такозване листе чекања за пријем у објекте Предшколске установе Ужице.

Очекује се и да ће током ове године додатни капацитети бити обезбеђени и кроз реконструкцију и доградњу постојећих вртића, тамо где буду постојали услови, а са почетком грађевинске сезоне требало би да почну радови на адаптацији простора у коме ће бити отворен први сеоски вртић и то у МЗ Каран.

На помоћ, уколико им буде потребна, моћи ће да рачунају и родитељи деце којима је неопходно лечење, за шта је као и у претходној години обезбеђена позиција у буџету од три милиона динара.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice podrska roditeljstvo prioritet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.431.605 посета
Тренутно на сајту: 414 посетилац(a)