„Пажљивкова смотра” у свим основним школама на територији града 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
„Пажљивкова смотра” у свим основним школама на територији града
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
24.02.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Савет за безбедност саобраћаја града Ужица, у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије,

организовао је у свим основним школама прву активност из пројекта “Пажљивкова смотра”, тестирање ученика на тему безбедног понашања у саобраћају.

Фото: Сајт града Ужице

Тестове су радили ученици првог и другог разреда у основним школама на територији града. Како је истакао Слободан Шиљковић члан Градског већа за саобраћај обилазећи ученике у ОШ “Душан Јерковић” и ово је једна од важних активности која има за циљ унапређење безбедности деце у саобраћају.

“Саобраћајно образовање и васпитање је јако битан елемент формирања исправних ставова и безбедног понашања код деце у саобраћају. Едукације ученика предшколског узраста, ученика првог и другог разреда основних школа, као групације најосетљивијих учесника у саобраћају кроз активности које се спроводе је изузетно битна, јер кроз активан рад унапређују се њихова размишљања о саобраћају и повећава опрез”.

Тестирање је реализовано у свим ужичким основним школама, а наредни корак реализације пројекта “Пажљивкова смотра 2022” јесте Општинска смотра у којој ће се на локалном нивоу такмичити предшколске установе и основне школе, како би се изабрале образовне установе које ће даље учествовати на Регионалној и Републичкој смотри.

Ово је била и прилика да се са директорима основних школа у граду разговара и о даљим мерама које Савет за безбедност саобраћаја и Град могу предузети у непосредној близини школа, попут постављања видео надзора или саобраћајне сгнализације, а све са циљем да се на највиши ниво подигне безбедност деце, као учесника у саобраћају.

 

 

ГЗС/Сајт града Ужице

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


saobracaj edukacija skole uzice akcija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.494.639 посета
Тренутно на сајту: 410 посетилац(a)