Опозиција спремна за рушење власти 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Опозиција спремна за рушење власти
Trenutno na sajtu: 459       |       Podeli:
26.07.2018 | 0 коментар(а)



Недељник премијерно објављује програм највећег опозиционог блока с којим планирају да изађу пред грађане,

а у којем се дефинишу решавања најважнијих националних питања, али и правци политичких и друштвених тема на којима ће се највише инсистирати

Формирање Савеза за Србију улази у завршну фазу, а њега за сада чине: Демократска странка (Зоран Лутовац), Народна странка (Вук Јеремић), Левица Србије (Борко Стефановић), Здрава Србија (Милан Стаматовић), Заједно за Србију (Небојша Зеленовић), Покрет за преокрет (Јанко Веселиновић), Синдикат Слога (Жељко Веселиновић); чека се ГО Двери (Бошко Обрадовић), као и Демократска странка Србије (Милош Јовановић), која може да се прикључи касније. Неформални лидер од кога је и кренула иницијатива за стварање опозиционог блока је Драган Ђилас.

 

Програм који ће понудити садржи 30 тачака, а ово су неке од њих:

1. Изградња демократског, уређеног и праведног друштва и владавине права по највишим европским стандардима.

2. Стварање услова за фер и поштене изборе, без притиска на бираче, без куповине гласова и без коришћења државних ресурса за страначке интересе. Уређивање Јединственог бирачког списка, измена изборног система, модернизација спровођења изборног процеса увођењем могућности електронског гласања и видео-надзора, уз забрану уношења мобилних телефона на свим бирачким местима, формирање надзорног одбора НСРС, прописивање прецизних надлежности изборних комисија, прецизирање надлежности РЕМ-а у контроли предизборних кампања, уз равноправан третман свих учесника у изборима. Процесуирање виновника свих досадашњих изборних манипулација.

3. Остваривање пуних медијских слобода, заустављање притисака извршне власти на медије, гарантовање грађанима права на правовремено, објективно, потпуно и непристрасно информисање, са посебном пажњом на заштиту грађана од стварања медијске атмосфере линча, сензационализма, лажних вести, као и заштиту од даљег загађивања медијског простора непримереним садржајима и ријалити програмима. Остваривање пуне независности и непристрасног информисања јавних медијских сервиса.

4. Борба против политике сиромаштва коју спроводи власт у Србији држећи плански грађане на рубу егзистенције, као и солидарна заштита угрожених породица.

5. Залагање за постизање праведног и одрживог решења за Косово и Метохију, кроз дијалог са косовским Албанцима, а уз пуно поштовање Устава Републике Србије, Резолуције СБ УН 1244 и међународног права, а противећи се било ком акту који би за последицу имао афирмацију међународног субјективитета, укључујући и чланство у УН, тзв. „државе Косово".

Недељник / ГЗС





PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.193.026 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)