Дивљи вепар капиталац платио главом љубавну авантуру 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Дивљи вепар капиталац платио главом љубавну авантуру
Trenutno na sajtu: 502       |       Podeli:
19.11.2019 | 0 коментар(а)



Краљево - Врдила су равничарско село на десетак километара од Краљева, добро насељено и са густим засеоцима,
фото: ГЗС / Миланко Даниловић

тако да се од дивљачи најчешће могу срести зечеви, фазани и лисице, који су и најчешћа мета ловаца из Врдила и околних села. Крупнијих примерака дивљачи са сталним стаништем у овом селу готово да нема, једино понека срна или дивља свиња прође врдилским атарима ако их гоне ловачки пси.

Међутим, пре неколико дана сеоски домаћин Рако Терзић је приметио да касно увече или раном зором код његових младих крмача долази повелики дивљи вепар. Вест је брзо стигла до Милисава Ђуђића, искусног врдилског ловца који је решио да са сином Срђаном и комшијом Ненадом Радунковићем направи заседу и укусним кременадлама од дивљег вепра напуни замрзивач за зиму. Ето ненаданог свињокоља, закључио је Милисав и са младим колегама у цик зоре заузео положај код Раковог обора.

Ујутру се млади капиталац појавио на ,,на старом месту“ али је, опазивши непланирано друштво, брзо утекао у оближњи шумарак. Ипак није одолео младалачким страстима и чим је пала ноћ поново се вратио ка обору да настави љубав с Раковим назимицама. Направио је кобну грешку.

На нишан га је узео Милисав, најстарији из групе ловаца, севнула је његова убојита бокерица и дивљи ветар је смртно страдао од једног метка. Врдилски ловци и комшије два дана су се гостили укусним месом од дивље свиње тешке близу 90 килограма, препричавајући уз добар залогај овај и многе друге ловачке догађаје. Општи је закључак да је одстрељени вепар платио данак неопрезности за који је тек започета љубав највећи кривац.

,,Дивље свиње су животиње с јако истанчаним чулима и није их лако устрелити. Међутим у време парења - од новембра до почетка фебруара - попусти им концентрација, па чак и осећај за страх и околину, нарочито младим вепровима и онда чешће страдају. Ту цену главом је платио и овај врдилски капиталац“, каже чувени краљевачки ловац Радоица Радовановић.

ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.234.667 посета
Тренутно на сајту: 503 посетилац(a)