Најлепша слика из Чачка у доба короне 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Најлепша слика из Чачка у доба короне
Trenutno na sajtu: 882       |       Podeli:
16.03.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – У овом тешком периоду кад је вирус корона паралисао скоро читав свет на испиту су солидарност и племенитост сваког појединца.
Лука је положио тест хуманости и солидарности/ Фото: РИНА

Тај тест већ првог дана ванредне ситуације у Србији успешно је положио Лука Петковић из Чачка који је јутрос поранио и бесплатно вршио доставу хране и намирница старим суграђанима који су прва мета и због тога не могу напоље.

„Желимо да сачувамо наше старије. Ако изађу у град они су у опасности јер су најрањивији кад је овај нови вирус у питању и зато смо одлучили да их поштедимо. Строго водимо рачуна  да не дођемо у контакст са њима. Они нас позову, ми им оставимо намирнице и лекове испред врата и одемо”, рекао је за Лука за РИНУ.

Милану Филиповићу Лука притекао у помоћ/ Фото: РИНА

Помоћ је била потребна и деведестогодишњем Милану Филиповићу, који поштује мере које је прописала држава.

„Иако сам у десетој деценији живота, увеки сам све своје обавезе обављао сам. Међутим, сада је сиуација таква да ми је помоћ других неопходна и зато сам много захвалан Луки који је дошао. Он је златно дете и показао је своје добро срце у овој ситуацији”, изјавио је овај стари Чачанин.

Лука иначе ради у агенцији за доставу под називом „Трчуљко”/ Фото: РИНА

Лука иначе ради у агенцији за доставу под називом “Трчуљко” и данас, али и наредних дана заиста ће, како каже, трчати да би могао да помогне свима онима којима је то потребно.

„Највише нас позивају деца старих људи који не живе у држави, а имају старе ропдитеље који у овој ситуацији нису у могућности да оду сами до продавнице или апотеке. Број позива се много повећао и зато нам је у плану да ангажујемо још достављача”, поручио је овај хумани младић.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SLIKA CACAK TRCULJAK KORONA DOSTAVA POMOC STARIJIMA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.048.433 посета
Тренутно на сајту: 883 посетилац(a)