Пријепољци се окупили како би очистили свој град 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Пријепољци се окупили како би очистили свој град
Trenutno na sajtu: 430       |       Podeli:
17.05.2022 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Град који је у бившој Југославији важио за најчистији, сада је због несавесног понашања
Акција чишћења Пријепоља, Фото: ГЗС

појединаца пун дивљих депонија. Да би гомиле смеће биле уклоњене организована је акција пролећног чишћења Пријепоља у којој су учешће узели многи појединци, али и колективи и установе.

„Ово је прилика да оживимо грађански активизам како би се повећала свест о важности улоге сваког појединца о целокупном изгледу града као и то да се о животној средини треба односити одговорно и савесно”, каже иницијатор акције Марко Клачар.

Акција чишћења Пријепоља, Фото: ГЗС

Очишћене су четри локације у оквиру недељне акције и то обала Лима у Шарампову, спомен комплекс „4. Децембар”, стадион ”ОРСИ” и магистрални пут у Грачаници. Са четри локације уклоњено је око 20 кубика шибља и разноврсног отпада.

„Акцију је подржао велики број грађана и колектива и то Полицијска управа Пријепоље, Матична библиотека „Вук Карадзић”, ТОП-а, Одред извиђача, УГ „Јадивник-оаза нетакнуте природе”, Центра за социјални рад Пријепоље, Травел ПОИНТ као и ученици и професори Економско-трговинске школе, а учешће је узела и општина Пријепоље са ЈКП „Лим", рекао је Марко.

Акција чишћења пријепоља, Фото: ГЗС

Из локалне самоуправе апеловано је на наше грађане да више воде рачуна о животној средини јер оволика количина отпада и њено неадекватно складиштење је упозорење свима да је здрава и чиста околина предуслов здравог начина живота.

РИНА/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


PRIJEPOLJE CISCENJE EKOLOGIJA DJUBRE OTPAD

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.496.081 посета
Тренутно на сајту: 431 посетилац(a)