Вича негује народне обичаје 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вича негује народне обичаје
Trenutno na sajtu: 432       |       Podeli:
13.11.2018 | 0 коментар(а)



Лучани- По четврти пут заредом, у драгачевском селу Вича, одржана је манифестација под

називом „Митровдан “.

Ове године, у оквиру четврте смотре народних обичаја, у суботу, 10. новембра, посетиоци су имали прилику да погледају такмичење у кувању пасуља и кувању ракије и уживају у богатом културно - уметничком програму.

Kод спомен – чесме подигнута је застава и уз обраћање Снежане Јоксимовић, директорke ОШ „Марко Пајић“, Вича, свечано је отворена четврта смотра народних обичаја. Све то уз звуке најбољих драгачевских труба, оркестра „Драгачевске трубе“ Драгана Павловића из Гуче.

Потом су умешни домаћини отпочели спремање пасуља и кување ракије. Док се пасуљ крчкао а ракија запржавала, све присутни имали су прилику да уживају у богатом културно – уметничком програму.

По завршетку програма проглашени су победници у категорији најбоље скувани пасуљ и најбоље скувана ракија.

Треће место у надметању за најбоље скуван пасуљ, заузела је екипа „Шуњеварић“, Злакуса, друго место, екипа „Секач“ из Котраже, а најбоље је скувала пасуљ екипа „Број 1“ из Котраже“.

У другој такмичарској дисциплини, кувању ракије, треће место заузела је екипа „Вича“, друго место Културни центар Самаила, док је прво место за најбоље скувану ракију заузела екипа „Сновалице“ из Доњег Дубца.

Након проглашења победника вредне жене драгачевске припредиле су мали перформанс уз импровизацију народног обичаја – прела.

 

 

 

Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani vica mitrovdan pasulj rakija kuvanje takmicenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.429.252 посета
Тренутно на сајту: 432 посетилац(a)