Златибор добар домаћин АБА лиге 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Златибор добар домаћин АБА лиге
Trenutno na sajtu: 341       |       Podeli:
10.11.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Кошаркашки турнир АБА 2 лиге одржава се од 9. до 18. новембра на Златибору

у дворани Туристичко рекреативног комплекса. Пред почетак другог дана такмичења, представници Општине Чајетина и АБА лиге данас су посетили спортску дворану на Златибору, у којој се одржавају утакмице.

„Част нам је и задовољство што смо домаћини једног оваквог турнира. Када смо добили домаћинство кошаркашког турнира АБА 2 лиге, значајна средства смо уложили у реновирање хале на Златибору. Комплетно смо променили паркет, набављени су нов семафор и нови кошеви, што ће нам користити и за будуће припреме спортских екипа којих је на Златибору из године у годину све више. Сигуран сам да ће Златибор као туристички центар прве категорије и најпосећенији туристички центар у Србији бити одличан домаћин што смо већ првог дана такмичења и показали. Имамо квалитетне смештајне капацитете и стручне људе који су спремни да одговоре свим захтевима клубова и гостију” , изјавио је Арсен Ђурић, председник Скупштине општине Чајетина.

Спортски директор АБА лиге Милија Војиновић истакао је да су због ситуације са Ковид-19 били приморани да промене систем такмичења у другој АБА лиги.

„Из лигашког прешли смо у турнирски систем такмичења. Играће се скраћена лига од 13 кола, имамо 15 судија, три делегата и три представника судијске комисије АБА лиге. Први турнир је овде на Златибору и сматрам да нисмо погрешили, иако у Србији има места са већом кошаркашком традицијом. Желео бих да се захвалим Општини Чајетина и кошаркашком клубу ’Златибор’, као и хотелима Палисад, Ирис и Мона, пошто су све екипе одушевљене смештајем и предузетим епидемиолошким мерама на Златибору” , рекао је Војиновић, додавши да на турниру на Златибору учествује 13 екипа и да једна екипа нажалост није допутовала, јер су према прописима АБА лиге све екипе морале да обаве обавезан епидемиолошки PCR тест.

Екипе имају ограничење да се крећу само унутар хотела и дворане, а уз помоћ Општине Чајетина за екипе ће бити организовани и туристички излети до Стопића пећине и златиборске Голд гондоле.

„Надам се да ће у блиској будућности неке од ових екипа за своје припреме изабрати баш Златибор, а ми ћемо, као што смо увек били бити добри домаћини, јер сам уверен да је ово први од турнира у низу, с обзиром на то да имамо све потребне услове и знања за организацију оваквих и сличних међународних такмичења” , закључио је Ђурић.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor aba liga

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.815.281 посета
Тренутно на сајту: 342 посетилац(a)