ЕУ: Прве вакцине против вируса корона могуће до Божића 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
ЕУ: Прве вакцине против вируса корона могуће до Божића
Trenutno na sajtu: 461       |       Podeli:
26.11.2020 | 0 коментар(а)



Највиша функционерка Европске уније рекла је у да би се први грађани 27 држава чланица могли вакцинисати против корона вируса до Божића,

али упозорила је да земље чланице морају хитно припремити своје логистичке ланце за увођење стотина милиона доза вакцина.


Тврдећи да је „напокон видљиво светло на крају тунела", председница Европске комисије Урсула вон дер Леyен поручила је у среду, 25. новембра, законодавцима ЕУ да „први европски грађани можда већ буду вакцинисани пре краја децембра".


Комисија, извршна рука ЕУ, има споразуме са шест потенцијалних добављача вакцина и ради на седмом уговору. Договори омогућавају куповину више од 800 милиона доза, више од броја становника блока, који броји око 460 милиона људи.


Европска комисија склапа шести уговор за вакцине против Ковид - 19
У уторак је Bruxelles рекао да ће потписати уговор за до 160 милиона доза експерименталног цјепива против корона вируса које је развила Модерна, а за које твртка каже да је делотворно 94,5 посто, према њеним прелиминарним подацима, јавља АП.


Ali Von der Leyen је казала да иако су вакцине важне, оно што је важније јесте „процес вакцинације."


„Државе чланице морају се припремити сада. Говоримо о милионима доза, говоримо о хладним ланцима, говоримо о организирању центара за вакцинацију, говоримо о обученом особљу које је тамо. Све ово мора бити припремљено”, упозорила је.
Ипак, Вон дер Леyен је позвала европске грађане да наставе поштивати ограничења, чак иако мере штете предузећима, додатно оштећују привреду разорену корона вирусом и стављају људе у социјалне и менталне потешкоће.


„С готово 3000 смртних случајева дневно, Ковид-19 био је највећи узрок смрти у ЕУ прошле седмице. Болнице су и даље под оптерећењем, а у неким регијама неке су јединице за интензивну његу преоптерећене”, рекла је.


ГЗС/Радио слободна Европа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vakcina korona evropa

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.111.790 посета
Тренутно на сајту: 461 посетилац(a)