Љишке породиље добиле по 500 евра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Љишке породиље добиле по 500 евра
Trenutno na sajtu: 471       |       Podeli:
20.11.2021 | 0 коментар(а)



Љиг - Група од 30 породиља које су на свет донеле бебе у првој половини текуће године била је на пријему 
Фото: ГЗС

код председника општине Љиг Драгана Лазаревића како би примиле новчани поклон од 500 евра у динарској противвредности. Свака породиља је добила и пакет "Памперс" пелена.

Због константних негативних коментара који се појављују Лазаревић је нагласио да је ово обавеза која је уведена од када је на власти актуелно руководство општине и да није обавезна, нити  је од Републике већ од саме општине Љиг. То је уведено 2013. године.

"Прошла година је била специфична и каснила су средства, наплате пореза и све од чега се финансира локална самоуправа и нисмо били у прилици да исплатимо средства на време и мени  је јако жао, али једноставно све што обећамо ми испунимо," рекао је овом приликом Лазаревић и додао да је ово свакако добра акција као и да мисли да деца не треба да се рађају због 500 или више евра општинске помоћи, али је леп гест, јер је општтина Љиг једна од малобројних у Србији која има овакав подстицај.

"Ми јесмо мали и неразвијени и управо због тога гледамо да што више помогнемо нашим суграђанима. Не кажем да ћете са тих 500 евра извести децу на пут, али за почетак, свакоме добро дође."


Лазаревић је нагласио да му није битно ко кога гласа и ко којој политичкој опцији припада:
" Сви смо ми ту исти, сви ту живимо, радимо и покушавамо да остваримо неке бенефите, као што је овај, бесплатан превоз, обданиште, уџбеници за прваке."

На коментар да је бесплатан вртић уведен пред изборе, Лазаревић каже да ако је некоме проблем да буде бесплатан вртић нека га слободно плаћа и да то никоме није забрањено.

 "То није моје, једноставно смо дошли на идеју  да треба да помогнемо младим родитељима. Када се нешто догоди, добро или лоше увек има оних који ће негативно да коментаришу и критикују. Стоји то да сви грешимо и да неке ствари треба мењати и ја прихватам критике."

Дуг општине до 2013. године је био близу два милиона евра, док је буџет био три милиона евра, па је Лазаревић нагласио да општина Љиг више не дугује ништа.

Председник је навео и неке од инвестиција које су остварене у општини Љиг попут дечјег игралишта код зграде општине, школе у Белановици и многих других, али је најавио и будуће.

У плану  је реконструкција ОШ "Сава Керковић" са затвореним базеном, хотела, изградња новог Дома културе, али и отварања нових радних места.

"Многе ствари су закомпликоване од стране појединих служби, урбанизма и катастра. Доста грешака је направљено и у току је исправљање тих грешака како бисмо могли да одредимо индустријску зону. Тек након тога можемо позвати инвеститоре."

Лазаревић је открио да ће у наредне две године, како је обећао и сам председник Србије Александар Вучић, могуће отворити нова радна места за житеље Љига, али је такође нагласио и подршку коју пружа ЕПС и дирктор Грчић при запошљавању љижана у РБ Колубара, што је свакако од великог значаја ако се изме у обзир да се порез на зараде слива у општинску касу, а он ртренутно износи између 4 и 5 милиона динара.

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


LJIG PORODILJE PREDSEDNIK OPSTINE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.419.800 посета
Тренутно на сајту: 471 посетилац(a)