Пети Дани шилопајске панораме 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Пети Дани шилопајске панораме
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
25.07.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Протеклог викенда у селу Шилопај одржани су Дани шилопајске панораме. Пета по реду

културно – туристичка манифестација, привукла је пажњу великог броја грађана Горњег Милановца и околине. Око 5 хиљада људи продефиловало је Шилопајем у данима викенда. Ове године поред јубилеја манифестације ,прослављено је и осамдесет година од освећења цркве Светог Николе. Свету архијерејску литургију служио је владика жички Јустин.

Дани шилопајске панораме били су и повод за пуштање у рад воћарске задруге „Шилопај“, која је по мишљењу многих битан фактор за опстанак пет села која гравитирају ка Шилопају.

„Јако је лепо чути да се седам људи скупило – седам задругара око једне идеје, како да покрену пољопривредну производњу у овом крају. Ја вам честитам на томе. Држава јесте ту – општина јесте ту да мало помогну, али главне ствари и главни рад је на вама. Ја вам честитам и желим вам да наставите истим темпом, да не спуштате темпо самопоуздања јер само радом можемо доћи до добрих резултата“ , рекао је председник општине Дејан Ковачевић приликом отварања задруге.

Драган Марјановић, председник скупштине удружења „Шилопајска панорама“, непосредно пред отварање манифестације, поздравио је све присутне и захвалио се председнику Дејану Ковачевићу на помоћи коју им је пружио приликом оснивања воћарске задруге. Потом се захвалио и за инфраструктурне радове који су изведени у шилопајском крају.

„Челници наше општине, пре свега мислим на председника општине Дејана Ковачевића и директора ЈП за изградњу Божа Вучетића, својим залагањем и разумевањем свих инфраструктурних проблема нашег краја, помогли су нам да оспособимо путеве који су деценијама били запуштени и затворени за сваки саобраћај. Прошле године Шилопај је повезан преко Мутња са Мајданом, преко Ручића са Бољковцима и ове године преко Давидовице и Рељинаца са Ибарском магистралом. Са нестрпљењем очекујемо да коначно Министарство за грађевинарство и инфраструктуру и ЈП ,,Путеви Србије“ испуне своја обећања и рехабилитују пут Угриновци – Љутовница“, рекао је Марјановић.

Пред само проглашење отварања петих Дана шилопајске панораме, Дејан Ковачевић је поздравио велики број присутних грађана који су дошли да посете овај догађај, исказао задовољство и срећу због успеха једне овакве манифестације. У обраћању се осврнуо на почетак рада воћарске задруге али и најавио нова инфраструктурна улагања.

„Ја сам прошле године причао о путевима. Путеви Србије ових дана треба да крену са рехабилитацијом комплетног пута од Горњег Милановца до Угриноваца. Сва документација је завршена, надам се да ће и то почетком следећег месеца кренути. Општина Горњи Милановац свесно помаже све оне који хоће да се баве селом, да се баве пољопривредом. Знате да смо у буџету општине одвојили преко 50 милиона динара за директне субвецније у пољопривреди, да смо помогли свим задругама које су основане у претходном периоду да добију новац од министарства и да тај новац уложе кроз отварање задруга и да га врате на село. Ја сам поносан што смо за једно кратко време успели доста тога да постигнемо, али без удружења „Шилопајска панорама“ без свих вас који живите у овом крају, тешко да бисмо било шта од тога успели“, рекао је приликом отварања манифестације Дејан Ковачевић.

Током три дана манифестације посетиоци су уживали у предивним погледима на панораму шилопајског краја. Музички програм ове године употпунила је и „дива“ народне музике Лепа Лукић, а поред ловачких гулаша и старих јела поводом осамдесетогодишњице освећења цркве припреман је и во на ражњу.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.872.212 посета
Тренутно на сајту: 420 посетилац(a)