Чачанска Библиотека успешна на Фестивалу у Лазаревцу 



 
Чачанска Библиотека успешна на Фестивалу у Лазаревцу
Trenutno na sajtu: 620       |       Podeli:
21.09.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Под слоганом „ Осмехом китимо дане” у Лазаревцу је од 17. до 20. септембра 2018. године одржан јубиларни

30. Међународни фестивал хумора за децу. Организатор и традиционално добар домаћин најмлађим ствараоцима из Србије и иностранства, и ове године била је библиотека „Димитрије Туцовић”, саопштено је из Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” Чачак.

Манифестација, која уз мото „Смеха, смеха деци” већ три деценије афирмише стваралаштво младих до 15 година, била је и ових септембарских дана место сусрета ђака, просветних радника и библиотекара са ауторима најлепших стихова и прича за децу. Најмлађи су се дружили са Слободаном Станишићем, Градимиром Стојковићем, Драгомиром Ћулафићем, Горданом Тимотијевић, Дејаном Алексићем, Урошем Петровићем и многим другим творцима ликова из читанки.

Библиотекари Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” су и ове године, заједно са својим талентованим најмлађим читаоцима, учествовали на веселој лазаревачкој смотри. Захваљујући умешности библиотекара да подстакну и афирмишу младе на читање, писање и цртање, малишани Литерарне дружине чачанске Библиотеке, као и њихови вредни учитељи, освојили су већ тринаести пут награде у бројним фестивалским категоријама.

У области ликовног стваралаштва тријумфовали су малишани Предшколске У „Радост” из Чачка и Градска библиотека. Прву награду за заједнички Плакат освојили су предшколци вртића у Заблаћу са васпитачицом Аном Илић и Огранак чачанске Библиотеке у овом месту. Другу награду у истој категорији понели су предшколци вртића „Бошко Буха” у Чачку, са васпитачицом Милом Протић. Посебна прва награда за предшколце за ликовни рад припала је малишанима вртића у Горњој Горевници, са вапитачицом Јеленом Јаковљевић.

За литерарне радове по четврти пут посебне награде завредили су ђаци и учитељи ОШ „Академик Миленко Шушић” Гуча, издвојеног одељења у Ртима. Групну награду за заједничко поетско остварење У царству другарства деца пишу срцем освојило је свих 14 ученика ове школе, а њихове учитељице Оливера Станисављевић и Светлана Јаковљевић понеле су награду за писце-учитеље за серију драмских текстова.

У категорији Хумористичка прича-млађи узраст, прву награду освојила је Ема Кос, 4. разред ОШ „Ђенерал Марко Ђ. Катанић” из Бреснице, за причу Ја сам стаклена девојчица. Другу награду у истој категорији понела је Сања Чоловић, 4. разред, ОШ „Др Драгиша Мишовић” из Чачка, за текст Свет чудеса.

Посебном Гашином дипломом за допринос успешности Фестивала и афирмацији стваралаштва најмлађих, награђена је Дубравка Илић, библиотекар Матичне службе чачанске Библиотеке и Огранка у Заблаћу.

Награђеним предшколцима признања ће бити накнадно уручена на пригодној свечаности током октобра у Заблаћу.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.155.082 посета
Тренутно на сајту: 621 посетилац(a)