Најмодерније табле ТО Горњи Милановац: „QР кодом” од данас до свих знаменитости „крова Шумадије” 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Најмодерније табле ТО Горњи Милановац: „QР кодом” од данас до свих знаменитости „крова Шумадије”
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
02.12.2021 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Туристичка организација општине Горњи Милановац данас је на Руднику

организовала постављање табли које упућују на све најистакнутије тачке и знаменитости ове планине.

Да се популарни „кров Шумадије“ убрзано развија и да се настоје искористити на прави начин његови потенцијали говори и чињеница да су недавно обележене и маркиране све пешачке и планинарске туре, тзв. стазе здравља до врхова Рудника, а такође је Археолошки институт из Београда на више локација поставио табле до археолошког локалитета Прљуша, које је 2017. проглашено за територију од историјског и културног значаја и налази се под заштитом државе.

„Табле које данас поставља Туристичка организација Милановца најмодерније су, имају QР код и биће двојезичке, на српском и енглеском језику. Биће их постављено око 30 и обухватиће све оно најатрактивније на Руднику - врхове, Дечје одмаралиште Рудник, вулкански врх Островицу, Прљушу, Цркву Светог Ђорђа итд", рекао је Срђан Милићевић из ТО ГМ.

Он је додао да се труде да у потпуности одговоре изазовима у сусрет довршетку пројекта „Визиторски центар" чији се крај радова и отварање очекују до краја наредне године.

„То ће у потпуности изменити физиономију Рудника", напоменуо је он.

Визиторски центар долази на позицију тзв. Јабучара, да буде "при руци" свима који се шетају варошицом, живе у њеном доњем делу, као и људима који су смештени у горњем, планинском делу Рудника, у приватном смештају и по викендицама, а према најавама, у неком будућем периоду, и скијашима, јер се припрема ревитализовање старе рудничке скијашке стазе.

Такође, на том месту планирани су убудуће и отворени базени са свим расположивим садржајима.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.158.812 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)