Архитекте уређују Тополу 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Архитекте уређују Тополу
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
28.05.2018 | 0 коментар(а)



Топола – Протеклих година доста се урадило на изградњи путне – комуналне мреже на подручју општине Топола, према речима надлежних

из локалне самоуправе то ће се наставити интезивно и ове и наредне године. Ипак приоритет у годинама које долазе биће изглед вароши Тополе.

„Aрхитектонско уређење  вароши које са једне стране треба да задржи историско културни значај који Топола има а са друге стране да прати модерну архитектуру 21-ог века. Е сад како све то помирити свако од нас има своје мишљење, због тога се  општина  обратила људима од струке и зато смо званично потписали споразум о техничко – пословној сарадњи са Архитектонским факултетом из Београда. Студенти завршне године архитектуре (а то је највећи интелектуални потенцијал ове земље) су добили задатак и предходних шест месеци су интезивно радили на својим предлозима за уређење најпре историске целине Карађорђевог града, то је потез од Карађорђеве цркве ка Опленцу и преко пута потез ка новом насељу односно цео плато доле ка визиторском центру“, рекао је председник Скупштине општине Топола Драган Јовановић.

Студенти су читав семестар посветили Тополи и ускоро ће сви грађани Тополе моћи да виде предлоге као и  оно што су њихови професори оценили као најбоље.

„Ови млади људи су неоптерећени нашим поделама по идеолошким и сваким другим питањима и зато смо желели да они дају решења. Радиће се и посебна студија густине будуће градње као и спратност вароши како би се избегла свака злоупотреба. Сви радови ће бити изложени на посебној изложби која ће овим поводом бити организована на отварању Опленачке бербе. Аутор најбоље оцењеног рада ће бити награђен. До краја године тај најбољи рад који ће одредити стручна комисија биће усвојен на комисији за планове општине Топола како би се директно инплементирао у наша планска документа“, истиче Јовановић.

Презентација пројекта у Визиторском центру у Тополи је одржана са Владом Ђокићем деканом Архитектонског факултета, начелницом урбанизма у општини Топола архитектом Иваном Шевић -Блажић и професорком Милицом Милојевић.

ГЗС/ ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.252.347 посета
Тренутно на сајту: 383 посетилац(a)