Зечевић: Реке не представљају опасност већ неочишћени канали и пропусти 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Зечевић: Реке не представљају опасност већ неочишћени канали и пропусти
Trenutno na sajtu: 313       |       Podeli:
18.03.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Река Чемерница је у опадању и то 80 центиметара, слично стање је и на осталим
Руководилац службе за безбедност града Чачка Братислав Зечевић, фото: ГЗС

водама првог и другог реда, рекао  је за Глас западне Србије руководилац службе за безбедност града Чачка Братислав Зечевић.

Он каже да реке нису изашле из својих корита и да нису разлог плављења, већ канали и пропусти који су загушени.

Зечевић  је истакао да је током дана било највише проблема у Виљуши, Трбушанима, Кукићима, а на градском подручју у улици 1300 каплара и у Матијиним ливадама.

„Имали смо око 10 успешних интервенција где смо успели да одвучемо површинску воду, међутим велики проблеми су настали тамо где су поједини суграђани прикључили олуке у мрежу за површинску воду, па је дошло до загушења поготово таму где је канализациона мрежа преоптерећена“, тврди Зечевић и додаје да подземне воде такође представљају проблем.

Зечевић је казао да се интензивно ради на решавању проблема у Пријевору и да је откривен узрок константног плављења при свакој већој падавини.

„ Ту је некада постојао прелив, цев је постављена испод пута али је она затрпана и због тога вода не отиче већ се разлива по околном земљишту и локалном гробљу“, каже Зечевић и наглашава да ће се врло брзо овај проблем решити.

Према његовим речима пронађено је решење и за Слатински канал који је проширен.   

Зечевић каже да уколико се наредних дана настави овакав интензитет падавина нема бојазни ни од вода првог ни другог реда, али ће плављења због канала бити и наредних дана.

Он је апеловао на све грађане да олуке не уводе у одводе за површинску воду и канализацију, јер ће то довести до плављења, као и да прочисте канале бар онај део који пролази поред њихових домаћинстава и имања.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.520.275 посета
Тренутно на сајту: 314 посетилац(a)