У сарадњи са градом и партнерима фондација „Новак Ђоковић” отворила Центар за родитеље у Ужицу 


Danas pre podne sunčano, od sredine dana nestabilno sa kišom              Pravoslavni vernici danas obeležavaju treći dan Vaskrsa, Vaskršnji utorak              Danas isplata penzija samostalcima,vojnim i poljoprivrednim penzionerima             

 
У сарадњи са градом и партнерима фондација „Новак Ђоковић” отворила Центар за родитеље у Ужицу
Trenutno na sajtu: 299       |       Podeli:
23.10.2021 | 0 коментар(а)



Ужице - Ужице је пети град у Србији од укупно 15 у којима је отворен Центар за родитеље,

а у оквиру програма „Подршка, не перфекција” који заједнички реализују Фондација Новак Ђоковић и фондација The Human Safety Net, Ђенерали осигурања. Центар за родитеље отворен је у вртићу „Зека” и намењен је свим родитељима деце до шест година старости са подручја града, који ће овде имати могућност да размене искуства, прошире своја знања и створе мрежу подршке, наводи се на сајту града Ужица.

После свечаног отварања Марко Ковачевић Програмски менаџер фондације Новак Ђоковић, истако је да је програм „Подршка, не перфекција” настао са жељом да се родитељима и старатељима деце предшколског узраста омогући простор и време да унапређују своје родитељске компетенције, да развијају мрежу подршке и генерално развијају боље односе са својом децом.

Марко Ковачевић, програмски менаџер фондације Новак Ђоковић, фото: сајт града Ужица

„Прошло је хиљаду родитеља кроз програм, након чега су наши партнери из Ђенерали осигурања Србије и њихове глобалне иницијативе препознали значај овог програма и прикључили нам се у жељи да заједно наставимо да реализујемо програм у више градова широм земље. Ужице је један од 15 центара који ће бити отворени до половине наредне године, 10 центара у овој и 5 у наредној години. Радујемо се да што већи број родитеља има прилику да у овим просторијама у пријатној атмосфери на креативан и отворен начин дели своја искуства, размењује нова знања и да на крају дана помогне својој деци да имају што срећније и задовољније детињство и да одрастају у здраве и праве људе”, казао је Ковачевић.

Синиша Вујовић, преставник Ђенерали осигурања каже да њихова глобална иницијатива већ три године подржава Фондацију Новак Ђоковић и овај програм.

Синиша Вујовић, преставник Ђенерали осигурања, фото: сајт града Ужица

„Додатна средства која су већ обезбеђена ће омогућити да отворимо 15 центара у 15 градова широм Србије. Наш циљ је, поред пружања стручне помоћи, да обезбедимо и место где ће родитељи моћи да размене своја искуства и изазове у свакодневном животу. Верујемо да ћемо кроз едукацију и оснаживање родитеља и старатеља деци обезбедити, сигурније, срећније одрастање и веће шансе за будућност”, рекао је Вујовић.

„Град је препознао и подржао и финансијски овај пројекат, јер смо препознали његов значај. Захваљујемо се фондацији Новак Ђоковић и њеним партнерима, и надамо се да ће Центар за родитеље функционисати веома успешно и након 2023. по завршетку реализације пројекта”, истакао је Ратко Трмчић члан Градског већа.

Ратко Трмчић члан Градског већа, фото: сајт града Ужица

Веселинка Јовановић директорка Предшколске установе Ужице додаје да ће сви родитељи и после завршетка пројекта који финансира Фондација „Новак Ђоковић” у наредне три године, имати могућност да се окупљају на овом месту.

„До 2028. године ће наша установа пружати подршку родитељима кроз различите видове подршке, родитељи ће моћи да се окупљају и стичу нова сазнања, размењују искуства, наша подршка ће бити кроз тренера радионица који ће водити радионице и родитељи ће на тај начин стицати нова сазнања”, поручила је Јовановић.

Програм се састоји од 10 двосатних радионица, које се одржавају током 10 седмица за мале групе од по 15 родитеља/старатеља. Радионице воде стручни фацилитатори из локалне заједнице, међутим највише знања и најбољи савети очекују се од самих родитеља/старатеља.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


uzice fondacija novak djokovic centar roditelji

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.441.860 посета
Тренутно на сајту: 300 посетилац(a)