Вучић: Важно је да позовемо људе, не политичке странке, на јединство и уједињење 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Вучић: Важно је да позовемо људе, не политичке странке, на јединство и уједињење
Trenutno na sajtu: 485       |       Podeli:
16.04.2019 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић поручио је да је време да се Срби уједине око свих важних питања и да схвате

да се само заједно можемо борити за наше интересе посебно на Косову и Метохији и у целом региону.
„Мислим да је важно да на све њихове позиве на сукобе ми већ у петак на једном од највећих политичких скупова у Србији у последњих 50 година позовемо људе на јединство и уједињење", рекао је Вучић у интервјуу за лист Ало.

Након глупости и истинског дебакла скупа у организацији Ђиласа, Обрадовића и Јеремића који су, како је рекао, претили и насилним преузимањем власти "важно је да на све њихове позиве на сукобе већ у петак позовемо људе, не политичке странке, на јединство и уједињење".

Он је рекао да је јединство од пресудног значаја, као и да ће то људи у Србији и те како добро разумети.

„То значи да треба да се ујединимо око свих важних питања и економског напретка Србије и да покушамо да схватимо да се само заједно можемо борити за наше интересе посебно на Косову и Метохији и у целом региону и да добро разумемо да су поруке сукоба и подела међу Србима лоше за све оне који желе да инвестирају у нашу земљу", истакао је председник.

Он очекује да у петак, 19. априла, плато испред Скупштине буде пун народа, као и да ће то за опозицију бити брутално отрежњење и да ће добро разумети шта народ стварно мисли.

Оцењује и да они нису добро разумели своју позицију.

„Нисмо им понудили дијалог у парламенту зато што смо слаби и зато што ми немамо излаза, већ зато што су они слаби и зато што немају излаза. Понудили смо им частан излаз да се не брукају више, да не руше ни свој углед и да не пробају нешто насилно да ураде", навео је Вучић.

Додао је да ће, ако тај излаз не искористе, пружити прилику некој другој алтернативи да убудуће стане на њихово место.

На констатацију да скуп долази само недељу дана након окупљања опозиције на истом месту, Вучић истиче да ово није никакав митинг упозорења.

„Ми смо сачекали и пустили их да се издувају, да покажу да не умеју ништа да ураде, да не могу да доведу ни осам хиљада људи из целе Србије. Пустили смо да се то све истопи...", напомиње председник.

Говорећи о захтевима које је тај део опозиције поставио, он оцењује да се кључни услови уопште не тичу народа и грађана Србије, већ тајкунског бизниса.

„Кога је у обичном народу брига за РЕМ, у чијем интересу онда они раде? Па, у интересу тајкуна Шолака и Ђиласа. Они су свој приватни бизнис убацили у политичке захтеве. Нису се сетили да питају шта ћемо да радимо с нашим медицинским сестрама, војницима, социјалним радницима...Не, не, дајте све под контролу нашег тајкунског бизниса, да ставимо шапу на све", оцењује Вучић.

Он додаје да у РТС желе да уђу да не би било оптужница за исти тајкунски бизнис из претходног периода и да би продали своје програме РТС-у и владали њиме, као што су то и радили у прошлим временима.

Напомиње да прича о финансијском делу, и да медијски део овде служи као параван за политичку причу. Спремни смо да о свему увек разговарамо у парламенту, али ако они кажу да неће да разговарају са Мајом Гојковић, онда не знам где ће и с ким ће", каже председник.

Упитан да ли ће хтети да разговарају с њим, каже да њега не желе и да им је захвалан на томе јер не може да разговара са Ђиласом, Јеремићем и Обрадовићем.

„Не могу поднети да разговарам са фашистима и лоповима, али разумем потребу друштва да се и с таквима разговара. И за то постоје надлежни људи и институције. Кључна институција надлежна за то је парламент", истиче Вучић.

Он додаје да су тражили расправу о Косову и Метохији и ускоро ће се она и одржати, тражили су да могу да подносе више амандмана, ускоро ће имати прилику и за то.

„За све то ћемо изаћи у сусрет, не због тога што нас је неко притерао уза зид, већ што разумем да је важно да и ми схватимо шта је то што жели друга страна и да учинимо кораке напред. Али, ултиматум и уцене не прихватамо, барем док сам ја на челу СНС-а и то ће бити и мој предлог Председништву СНС-а", истакао је Вучић.

Поводом претњи новим протестима ако се не испуни њихов ултиматум, Вучић каже да не разуме шта ће да ураде с том врстом ултиматума ако опет окупе пет-шест хиљада људи.

„Они очигледно не живе у реалности, већ у свом малом свету у којем имају 300 лајкова и 20 ретвитова. Они мисле да је то Србија и да их народ много воли. То је врло погрешно виђење и неразумевање стварности око себе", истакао је председник.

Упитан да ли верује да Срби заиста могу да се сложе око нечега, каже да не верује, али да је важно да се ујединимо око виталних интереса због своје земље и свог народа.

„И важно је да људи разумеју да само рационалним решавањем наших унутрашњих разлика, покушајем да се заједнички и демократским путем решавају наши национални проблеми и економска будућност", указује председник.

Он је најавио да ће мађарски министар спољних послова, Петер Сијарто, бити једини страни гост који ће говорити на скупу у петак, наводећи да је он важан јер нас подржава на европском путу.

„Посебно је битно његово учешће након беспризорних изјава о Мађарима, које смо пре три дана чули из уста Сергеја Трифуновића и гласног ћутања свих његових партнера из опозиције. Не искључујем могућност да се на скупу појави и Милорад Додик", рекао је председник.

Каже да ће замолити и групу Срба који су са Косова и Метохије пешке кренули за Београд да на скупу сви заједно, њих 27, изађу на бину и поздраве окупљене.

„Иако ми је сваки део Србије једнако драг, та подршка ми је некако најдража, пошто долази у атмосфери сталних притисака, измишљотина и напада због наше косовске политике. При чему морам поновити да је та политика одговорна и рационална, а све друге политике воде народ у катастрофу", каже Вучић.

Каже и да ће на скупу у Београду бити изненађења, да ће неку песму отпевати и „Рибља чорба”, али, како каже, једино се плаши да због велике гужве грађани уопште не буду могли да стигну до централног градског трга.

ГЗС/Танјуг

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic skup beograd

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.112.795 посета
Тренутно на сајту: 486 посетилац(a)