Два тунела за Рзав 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Два тунела за Рзав
Trenutno na sajtu: 339       |       Podeli:
07.11.2017 | 0 коментар(а)



Сврачково код Ариља – Машинисти „Хидротехнике – Хидроенергетике” напредују брзином од једног метра

за дан и ноћ радећи без прекида 24 сата, и већ су пробили више од половине опточног тунела. То је, уз брану која ће касније нићи на планираном месту, најважнији објекат будуће акумулације „Ариље – профил Сврачково” на Рзаву.

– Највећа инвестиција у овом делу Србије добија све више на замаху, благодарећи великој подршци наше државе која обезбеђује главницу средстава за радове. Процењена вредност бране и акумулације јесте 61,7 а до сада је уложено 16,5 милиона евра – каже Милун Тодоровић, градоначелник Чачка и председник координационог тела за систем „Рзав”, у којем су још председници општина Ариље, Пожега, Лучани и Горњи Милановац.

Тих пет места удружило се 1987. године започевши градњу „Рзава” и у рад је пуштен крајем 1993. Ових дана, означене су три деценије од почетка великог посла који је тада (1987-1993) коштао 105 милиона долара. Али обављен је половично јер се фабрика воде у Ариљу од тада до данас ослања само на привремени захват у Шевељу код „Млинаревог сна”, а за трајно решење неопходна је велика акумулација која се управо гради.

Извор: Политика, Гвозден Оташевић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.371.825 посета
Тренутно на сајту: 340 посетилац(a)