Интервју: Радојевић о опозицији, Тодоровићу, својим и туђим грешкама 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Интервју: Радојевић о опозицији, Тодоровићу, својим и туђим грешкама
Trenutno na sajtu: 524       |       Podeli:
07.03.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Навршена је друга година од настанка и опстанка ГГ „Др Александар Радојевић”, било је пуно скептика

који су предвиђали да ћемо трајати 15 дана, а ми смо после месец дана успели да постанемо парламентарна опозициона групација у Чачку, рекао је Александар Радојевић додајући да њихова грађанска групација делује конструктивно као опозиција у интересу свих грађана, и да се залажу за социјалну правду, заштиту деце и болесних

ГЗС: Ако се вратимо уназад, разишли сте се са СНС, да ли и данас сматрате да сте били у праву?

Српска напредна странке је велика странка у којој сам био од оснивања. У тренутку када сам проценио да она на локалном нивоу не ради оно што је била моја пројекција интереса за грађане, ја сам се захвалио председнику странке и целој организацији и на истом Главном одбору саопштио да ћу се одвојити и кренути сам у политичку борбу. Било је тешко урадити тако нешто, али сам то урадио врло искустно, трезвено и промишљено. Свесно сам жртвовао све привилегије велике странке, и ушао у нешто што се зове ризик, изазов и лична идеја.

ГЗС: Иза вас су остали кадрови које сте Ви именовали, гледајући са ове дистанце јесте ли негде и Ви грешили?

Било је грешака, наравно. Човеку морате дати власт, да би сте видели какав је. Од свих тих опсервација на тему ко ће где бити, и могућег постављања људи који су прихватили да буду ту, мислим да је лоше прошло здравство. На тим местима немамо кадрове који могу да повуку напред. Што се болнице тиче, градоначелник је мало помогао својим личним угледом и утицајем, па смо добили Ангио салу, а да смо чекали руководство Дома здравља, Болнице и ЗЗЈЗ не бисмо то добили никада.

ГЗС: Шта то замерате Дому здравља, Ви сте кумовали ко ће бити директор?

Постао је недоступан за болесне, што због саме организације Дома здравља, што због организације читав система здравства у РС као и због ове велике, по мени измишљотине, који се зове изабрани лекар. Изабрани лекар је нешто што је недоступно болесном човеку, јер лекар може бити болестан, на одмору или одсутан, а ви кад дођете болесни на преглед и немате свог изабраног лекара на располагању, морате се обратити приватном. По мени изабрани лекар је сваки који ради када ви дођете. Ово је врло мудра одлука некога ко располаже новцем здравственог фонда, јер се на овај начин десет посто људи одбаци од онога што се зове хитна медицинска интервенција у државној установи и пребаци на приватну парксу. Сведоци сте и акција које круже, бесплатних прегледа једном месечно, а то није за неку славу и хвалу онима који то раде, јер број људи који су се јавили одавно је прешао двадесет и кусур хиљада, значи да нам здравствени систем не функционише добром, јер би онда они били раније збринути.

ГЗС: Морамо признати да је у болници направљен помак, као што је Ангио сала. Са друге стране Ви имате константне примедбе?

Имамо Ангио салу, одличну ствар за један град, инвестиција од милион евра, а немамо лекаре. Стоји сама, пуста и чака неког лекара да дође да одради два до три сада седмично. Значи морате да наручите када ће човек имати инфаркт. Немамо довољан број ни лекара ни сестара и имаћемо их све мање. Један фрапантан податак, просечна старост плумолога у Србији је 57,7 година. Вама треба пет година да добијете нове пулмологе, за пет година ће те имати по негде неког пулмолога који није отишао у пензију. У нашој болници нема ни један пулмолог који је отишао на специјализацију.

ГЗС: Ви радите у болници а и бавите се политиком. Трпе ли пацијенти, како успевате да се бавите и политиком и послом.

По трезвеном размишљању то није могуће. У болници радим радно време које је продужено за две трећине још једног радног времена. Преко тог времена се бавим политиком, породицом занемарљиво. На уштрб приватног живота се бавим медицином и политиком.

ГЗС: Када гледамо садашњу консталацију власти шта је то што јој замерате. Видимо да сте и ви били потписници неких кривичних пријава. Донекле сте своји, нисте у неким групацијама?

Боримо се против кршења закона, нисмо за закон силе већ за силу закона. Ако радите нешто нерегуларно, супротно Статуту, супротно актуелним важећим законским прописима наравно да ћемо дићи глас. Без обрзира да ли се бира директор Зрачка или теткин зид, шта год да се ради мора да се поштује закон. Ако је Управни одбор, који је изабрала владајућа гарнитура са пет чланова, рекао конкурсна документација за једног кандидата није у реду, а политика форсира тог кандидата, онда нешто не ваља са политиком. Или ћемо поштовати закон или политику. Ми смо као ГГ да се поштује закон, не улазећи у то је ко је чији кандидат.

ГЗС: Како оцењујете рад градоначленика?

Намамо превише контаката, али пажљиво пратимо оно што ради. Малопре сам рекао да његовом личном иницијативом, у то сам сигуран, Чачак је добио Ангио салу. Многе друге ствари које су капиталне и кључне, мислим да је он својом личном иницијативом и угледом извукао, као индустријске зоне и друге ствари инфраструктурне природе које се не виде, али без његовог личног залагања, угледа и позиције свега тога не би било.

ГЗС: Шта му замерате када је власт у питању?

Тешко је руководити са људима који су вам сервирани, мислим да није имао право на избор више од пет чланова изборне листе СНС у том тренутку. Он се затекао на месту са члановима који су му сервирани не знајући ни ко су ни шта су. Стицајем околности све те људе сам познавао годинама боравећи у тој странци и то сам му у том тренутку и рекао, да улази у причу где на велики број људи се не може ослонити. Мислим да се то показује и сада, да ту има више групација и интересних зона које вуку на своју страну. Пример Зрачка је показатељ политичке борбе.

ГЗС: Да ли сте имали понуду да уђете у власт?

Нисмо имали понуду, имали смо преговоре после избора на којима се нисмо договорили и то је окончано са тим. Прошле су две године нашег опозиционог деловања, направили смо неку своју личну карту и мислим да би смо променом неких наших размишљања и промена, више изгубили него добили. Ту смо за сваког коме наше конструктивне идеје или подршка требају, више пута смо гласали за неке предлоге за које смо мислили да су прави и правични.

ГЗС: Често вас помињу са Иваном Ћаловићем, да би ту могла да се направи извесна коалиција. Да ли је то тачно или се ради само о гласинама?

Радимо најбоље што умемо као политичка организација ГГ. Следећи избори су доста далеко, тек смо на половини мандата. Са свим људима који су спремни да својим именом и презименом стану иза политичке идеје и деловања смо спремни да сарађујемо. Који своје има смеју да ставе на ветрометину политике. Ћаловић и сви слични људи који су морално кредибилни и који свој рад заснивају на знању и звању и који су спремни да се удруже са нама су добро дошли.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.147.905 посета
Тренутно на сајту: 523 посетилац(a)