СОЧ: Очекујемо хитан разговор са представницима Владе 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
СОЧ: Очекујемо хитан разговор са представницима Владе
Trenutno na sajtu: 369       |       Podeli:
24.09.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Радикализација штрајка просветних радника почела је данас и трајаће до краја месеца, када представници
Владимир Аџић, фото: ГЗС

Уније синдиката просветних радника Србије очекују састанак са председницом Владе РС Аном Брнабић, министром финансија Синишом Малим, министром државне управе и локалне самоурпаве Бранком Ружићем и министром просвете, науке и технолошког развоја Младеном Шарчевићем.

На нивоу Моравичког округа, по евиденцији Синдиката образовања Чачак, од 52 установе које су у Унији синдиката, 36 звони на 30 минута, 14 на 45 минута где чланови Уније излазе на 30 а две установе нису у штрајку.
„На територији града Чачка 29 школа је у штрајку, на пола сата звони 21 школа, а остале на 45 где наставници излазе на 30. У Горњем Милановцу у Унији је 11 установа од тога 10 школа и једна предшколска установа која није у штрајку. Све школе су у штрајку а само у 5 звони на 30 минута. У Ивањици 11 школа је у штрајку а у 10 звони на пола сата, једна установа није у штрајку”, рекао је председник СОЧ и члна председништва УСПРС, Владимир Аџић додајући да је веома задовољан одзивом што уједно показује да су оправдани разлози просветних радника.

„Ми не тражимо ништа више пара од онога што је предвиђено али тражимо да буде иста прича за све оне који су завршили факултет. У осмој платној групи креће са са коефицијентом од 3,84, а у деветој са 3,86. Спремни смо да се и у деветој крене са 3,84, али да сви тамо буду смештени. Граница напредовања у осмој платној групи је 4,45 , а у деветој одређени наставници могу напредовати до 5,55”, објаснио је Аџић.

Према његорим речима просветни радници сматрају да су и ови платни разредни неправедни, јер су у њима само просвета, здравство, социјала и култура, а требало би да буду сви буџетски корисници.

УСПРС преговорима тражи да се сви са 7. степеном стручне спреме пребаце у 9. платну групу у први платни разред, ако се то не деси у кратком року, поново ће ићи пред Владу РС.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.470.615 посета
Тренутно на сајту: 368 посетилац(a)