Проблем са водом и у Пожеги: Из ЈКП „Наш Дом” и даље апелују на грађане да рационално троше воду 


Veliki pad temperature - od 5 do 11 stepeni, tokom dana kiša              Nakon 30 stepeni - sneg, obelele livade i pašnjaci na Zlatiboru a snežne padavine u aparilu iznenadile i Čačane              Da slavimo i budemo humani: FK Borac 1926 Čačak - FK FAP Priboj, prihod od prodatih ulaznica ide u humanitarne svrhe              Nova praksa JP „Gradac” - oštećena imovina u saobraćajnim nezgodama biće finansirana iz osiguranja lica koje je izazvalo nesreću              Obuka za učenika edukatora o energetskoj efikasnosti              Vesić: Sraman dan i za Savet Evrope i za Doru Bakojani              GrO SNS Čačak - Đilasovci izgubili kompas, besprizorne laži umesto konkretnog političkog programa             

 
Проблем са водом и у Пожеги: Из ЈКП „Наш Дом” и даље апелују на грађане да рационално троше воду
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
06.08.2021 | 0 коментар(а)



Пожега - Смањењем испоруке воде из водосистема Рзав, али и због повећане потрошње у

појединим деловима Пожеге и даље нема воде . Грађанима су на располагању цистерне које више пута дневно обилазе угрожене делове.

Мирјана Филиповић , ЈКП-а „Наш Дом” Пожега

„Нисмо у могућности да препумпамо воду до крајних корисника , не долази довољна количина воде из саме фабрике која би задовољила наше дневне потребе. Сам технички опис свих ових места јесте да домаћинстав која су нижа имају воду, за разлику од оних која су на висини”, рекла је Мирјана Филиповић из ЈКП-а „Наш Дом” Пожега.

Две аутоцистерне сваки дан су на терену , а како истичу из ЈКП-а истичу да дневно имају око 15 излазака на терен, међутим свакодневно се сусрећу са отпором мештана.

„Сви имају своје алтернативе за техничку воду , сналазе се за воду за пиће, јер користе своје бунаре”, рекла је Филиповићева.

У селу Висибаба у засеоку Бокачи живи многочлана породица, у кући тренутно живи шесторо деце , а воду немају више од десет дана. Како кажу старији мештани не памте да је била оваква ситуација.

„Сналазимо се како сами можемо и умемо, надамо се да ће се ово решити и да ће се вода распоредити како треба ”, рекао је Богољуб Младеновић.
„Ако могу нека реше тај проблем, да имамо бар за оно основно, да укључим машину, оперем судове , да не носимо канте. Нека реше ово како знају и умеју, ако не реше, ми ћемо се обратити Београду”, рекла је Слађана Младеновић.

Митра има троје деце и како каже сналази се како зна и уме , потребне су велике количине воде посебно у овим врелим данима.
„Сналазимо се са цистерном, веш носимо приватно да перемо”, рекла је Митра Младеновић.

У појединим деловима оппштине ситуација је мало боља и воде сада има бар за основне потребе.

„Нисмо имали шест дана ни кап воде, био је неки квар вероватно и када су га отклонили дошла нам је вода , буде три, четири сата, колико да напунимо судове”, рекао је Миодраг Марјановић.

Уколико се настави повећање воде из фабрике Рзав до краја недеље ситуација би могла да се доведе у нормалу и један део месних заједница би могао да добије воду . Из ЈКП- а Рзав и даље апелују на мепштамне да воду рационално користе.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pozega voda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.282.512 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)