Креће градња пута, старт у центру Девића 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Креће градња пута, старт у центру Девића
Trenutno na sajtu: 1070       |       Podeli:
03.07.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица‭ - О макадамском путу који мештане Девића мучи три деценије пре месец дана




причала је цела Србија. Преко 3500 мештана овог голијског села у 21 веку живи без нормаланог прилаза кућама, међутим тим мукама је изгледа – дошао крај!
 
Пут Девићи‭ - Придворица кренуће са градњом за седам до десет дана, а како је планирано започеће из центра села. Локална самоуправа је доставила сву потребну документацију и чека се да машине пристигну на терен.

Пут смо дочекали, он је кључ опстанка српског сељака, у овим крајевима, каже Зоран Лазовић, председник општине Ивањица, Фото: РИНА

“Ово је вест коју су наши мештани чекали деценијама. Сва документација је достављена Путевима Србије, већ је започето са извлачењем материјала на одређене позиције, а ударне рупе биће привремено насуте како би мештани могли неометано да превозе малину”, рекао је Зоран Лазовић, председник оштине Ивањица.

‭Ови вредни домаћини нису желели да напусте своју дедовину, нису дозволили да она зарасте у коров, па ће тако после 30 година дочекати нови пут, за који кажу да ће бити њихов прозор у свет.

Радојица Стојковић, председник МЗ Девићи, Фото: РИНА

“Много радимо и мучимо се, не желимо да напустимо село. Овде има толико младих људи који су остали и формирали породице. Не тражимо ми магистралу никакву, већ само нормалан пут којим ће наша деца ићи у школу и жене до пијаце”, рекао је председник месне заједнице Девићи Радојица Стојковић.

‭У плану је прво било да се уради три километра пута, међутим председник Александар Вучић, приликом посете Лучанима, обећао је да ће се урадити читава дужина пута од осам километара до краја године. Ивањичани се надају да ће председник испунити обећање.

„Спремам качамак за Вучића, Дробњаку обавезно здравим! Одавно лепша вест није стигла на Голију”, рекла је мештанка Драгана Маричић.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Ivanjica put Devici Pridvorica Vucic Lazovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.005.998 посета
Тренутно на сајту: 1071 посетилац(a)