Предавање професора Владимира Димитријевића на платоу испред Храма Преображења Господњег 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Предавање професора Владимира Димитријевића на платоу испред Храма Преображења Господњег
Trenutno na sajtu: 273       |       Podeli:
21.08.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - У оквиру „Златиборског културног лета", 20. августа са почетком у 19 часова, на платоу, испред Храма Преображења Господњег,

Владимир Димитријевић, професор књижевности одржао је тумачење књиге
„Хришћанство и сексуална револуција".

На почетку вечери професор је истакао значај породице речима да је човек без породице потпуно незаштићен, као и да је она основа сваког друштва. Главни циљ предавања јесте да објасни шта се дешава у савременом свету, као и да је једини спас обнова породичног морала.

Сексуални промискуитет, брачно неверство и порнографија доводе до ширења полно преносивих болести, развода и разградње породице, а то значи нестанак грађанских врлина, пад нивоа образовања, а пораст криминала, отуђења и самоубистава међу младима. Да би се обновило друштво, неопходна је обнова истинске љубави, родитељства и породичности.

Фото: ТО Златибор

Владимир Димитријевић рођен је 1969. године у Чачку, где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао је на групи за Српски језик и књижевност са општом књижевношћу Филолошког факултета Универзитета у Београду 1994. године а магистрирао на Катедри за српску књижевност 20. века 2010. године. Докторирао је 2016. године, ца радом под насловом „Владимир Вујић као књижевник, критичар и полемичар у контексту књижевних процеса између два светска рата".

Беседа професора Владимира Димитријевића као и претходна гостовања која су се овог лета одвијала сваког петка у порти Храма Преображења Господњег сведоче о томе да је Златибор место културног, духовног и интелектуалног уздизања.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


predavanje hram zlatibor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.167.450 посета
Тренутно на сајту: 274 посетилац(a)