Тестирање на лични захтев ради се у чачанском ЗЗЈЗ и кошта 6 000 динара 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Тестирање на лични захтев ради се у чачанском ЗЗЈЗ и кошта 6 000 динара
Trenutno na sajtu: 419       |       Podeli:
19.05.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Тестирање на лични захтев на вирус корона могуће је урадити у Заводу за јавно



здравље у Чачку, казао је за РИНУ вд директора у овој здравственој установи др Аксентије Тошић.

“Сви Чачани који се враћају из иностранства, у колико нису урадили тест у земљи из које долазе, дужни су да се прво јаве у Завод за јавно здравље у Чачку ради евидентирања, потом следи обавезна изолација у трајању од 14 дана, колико траје инкубациони период. Међутим, њима се даје могућност да ураде ПЦР тест у нашем ЗЗЈЗ. Уколико тај тест буде негативан ти људи могу да прекину самоизолацију. Тестирање се обавља се у радно време сваког радног дана и кошта 6. 000 динара”, рекао је др Тошић.

Он је нагласио да овакво тестирање важи и за стране држављане који улазе у нашу земљу, уколико се нису тестирали у својој, као и да је то начин одбране од могућег уношења заразе у нашу средину.

“То исто раде и у другим државама када наши грађани улазе на њихову територију. Према нашим сазнањима тестирања у већини западноевропских земаља су знатно скупља него код нас”, тврди др Тошић.

Он је истакао да деца, студенти и особе оболеле од малигних болести као и особе које имају заказане хитне интервенције, могу да се тестирају бесплатно.

 

 

 

РИНА / ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak zzjz korona virus

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.431.639 посета
Тренутно на сајту: 415 посетилац(a)