Васиљевић: Капитални пројекти спремни, новац обезбеђен, слаб одзив извођача радова 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Васиљевић: Капитални пројекти спремни, новац обезбеђен, слаб одзив извођача радова
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
27.03.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Општина Нова Варош ове године има велике планове. Расписана је јавна набавка за комплетну реконструкцију ОШ „Живко Љујић”,
Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић, фото: ГЗС

одабран је конзорцијум за извођење радова који треба да почну крајем маја, а вредност инвестиције је 490 милиона, рекао је председник општине Радосав Васиљевић за ГЗС додајући да су средства обезбеђена преко Канцеларије за јавна улагања.

Поред школе обновиће се и спортска дворана која се налази у њеном саставу. Према његовим речима тренутно се ради и пројекат котларнице за исту школу и дворану а која ће се користити и за Техничку школу и Гимназију као и њихову салу. Вреднсот радова је 150 милиона динара.

„Такође, очекујемо завршетак пута који смо започели према Златару. Сутра нам долазе људи из `Путева Србије` јер имамо мали проблем. Због конфигурације терена пришли смо на једној кривини близу кућа у насељу Шанац. Требало би да се препројектује пешачка стаза, тако што ће се са леве стране где се налазе куће сузити са планирана два на један метар како не бисмо угрозили људе. Иначе, у пројекту није планирана изградња кружног тока који ће се сада радити на магистралном путу Београд - Јужни Јадран на самом превоју званом Браношевац, где се укршта регионални пут Нова Варош - Сјеница са изласком из града. Ово је најоправданији кружни ток од Бара до Београда, и много ће значити за безбедност у саобраћају. Вредност кружног тога за сада не знамо, али ће се због сужења које се планирана уштедети, тако да ће се укопити у планирана средства пројекта пута”, казао је Васиљевић.

Председник општине истиче да је урађен и комплетан пројекат за водоснабдевање МЗ Божетићи који је предат Канцеларији за јавна улагања, вредност радова је 138 милиона и ускоро се очекује расписивање јавне набавке.

„Приводи се крају и разрешење имовинских односа са Србија шумама, где би требало на простору где би требало да правимо фудбалски стадион на Златару за висинске припреме на 1.200 метара. Након тога следи расписивање и јавне набавке за изградњу спортског терена, јер нам је новац легао на рачун још пре нове године из Министарства туризма две трећине, а остатак смо обезбедили из сопственог буџета”, рекао је Васиљевић.

Расписана је и јавна набавка за изградњу трга. Пре месец дана избарана је ужичка фирма „Стабил про” као извођач радова који треба да крену почетком априла. Васиљевић је додао да вредност ове инвестиције износи 55 милиона, да је 22 милиона обезбедило Министарство привреде а остатак локална самоуправа.

„Највећи проблем су нам извођачи радова, јер се за неке пројекте јави само једна фирма, имамо страх да нам не пропадну пројекти ако се нико не јави. Проблем је са квалитетном радном снагом, сви кубуре са тим и то је велика омча око врата”, истиче Васиљевић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


нова варош улагања инвестиције

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.474.784 посета
Тренутно на сајту: 329 посетилац(a)