Чачани постигли одличне резултате на планинској Трибалион трци на Тари 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Чачани постигли одличне резултате на планинској Трибалион трци на Тари
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
18.05.2021 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Трибалион трка на Тари представља трку са препрекама која je прави адреналински, авантуристички
Чачнски такмичари постигли зашпажене резултате на Трибалиону, Фото: ГЗС

спорт у коме је циљ такмичара да прође задату (обележену) стазу, савладавајући препреке, постављене од стране организатора. Препреке могу да укључе, али нису ограничене на пењање преко зидова, ношење тешког терета, пењање уз конопац, прелажење водених површина конопцима, пливање, пузање кроз блато… и многе друге. Овакве трке су изузетно популарне у свету, као и у нашем окружењу, а број учесника је у сталној експанзији.

Овогодишња пролећна Трибалион трка одржана је под слоганом “Осети слободу” на прелепим теренима планине Таре, будући да је планина Тара невероватна локација за једно овакво такмичење, захтевни терени и изузетне природне лепоте су неодољиве свим заљубљеницима у спортове у природи.

 

Програмом Трибалион трке је одржане су три трке, и то: Трибалион цхалленге - 23 км (1150 м кумулативног успона са 35 изазова и препрека); Трибалион греен - 12 км (400 м кумулативног успон са 25 изазова и препрека); и Дечија трка - 3 км (са 15 препрека за децу до 14. година).

 

Чачак је имао 20 такмичара, а Чачнин Филип Вивод заузео је високо 16. место у конкуренцији од близу 1800 учесника из целе Србије.

Филип Вивод, такмичар чачанског клуба „ТРЧ”

„Овог пута сам трчао 12 км , сам траса осмишљена је из више етапа. Моје време је један сат и 20 минута, препреке сам лако савладао, али трчање ми је било најтеже јер сам недавно имао једну повреду. Кондиционе припреме су боитне , као би с есабвладало прескакање зидовампењање уз кнап, манки барови, пизање испод бодљикаве жице, прелазак прек реке изнад канапа, прескакње више зидова , ношење џакова узбрдо и низбрдо што је све физички напорно. Концепт трке је одличан јер представља спој природе и спорта.

 

Јелена Пауновић, такмичарка из Чачка

Треће место у појединачној конкуренцији заузела је Јелена Пауновић, која као рекреативац учествује на маратонима, полумаратонима и траил планинским тркама од 2018.године .

„Трка је сама по себи веома захтевна, а моја деоница била је дуга 23км и 35 препрека кје је требало да савладам кроз шуму. веомазахтевне стазе наше прелепе Таре, воду, блато, прелазак преко језера, ношење терета, али пре свега борба с собом и својим страфхом д али ћу успети до циља. Најтежа прпрека не постоји.Постоји само страх који молже да нас савлада у тренутку, али то с е неосети, јер адреналин и снага који ме носе увек победе”, прича Јелена пауновић, која сваку трку памти као посебно искутво, па тако и ово тгакмичење на Тари.

Такође, програмом манифестације, поред саме трке, одржане су бројне пратеће активности за све учеснике, са циљем да свим учесницима приреди викенд за памћење, а да, притом, на прави начин промовишу Бајину Башту и планину Тару, као идеалну локацију за авантуристички туризам.

 

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Takmicari Cacak planinska trka Tribalion Tara dobri rezujltati klub TRC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.817.706 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)