Двери траже укидање Бошњачког националног већа јер нарушава безбедност грађана 


Danas u Srbiji veoma toplo: Najviša dnevna temperature do čak 33 stepena              Sutra otvaranje nove pumpe na auto - putu „Miloš Veliki” u smeru ka Beogradu              Grejna sezona zvanično se završava danas              Da su danas lokalni izbori u Gornjem Milanovcu SNS osvojila bi više od 53 odsto glasova             

 
Двери траже укидање Бошњачког националног већа јер нарушава безбедност грађана
Trenutno na sajtu: 365       |       Podeli:
09.12.2015 | 0 коментар(а)



Пријепоље – Покрет Двери доставио је медијима саопштење у којем се осуђује рад БНВ и тражи од државе да га забрани и укине.

У саопштењу се између осталог каже:

Због злоупотребе активности Бошњачког националног већа (БНВ), његове улоге и функције коју врши, а која му је иначе додељења од стране државе Србије, и које се финансира из буџета Републике Србије, које својим активностима подрива Устав Србије и нарушава безбедност грађана у Рашкој области, Двери хитно траже распуштање и укидање оваквог БНВ-а! 

Провокације у Рашкој области тражењем аутономије, референдума, обележавањима "Дана самоопредељења", претњама плавим шлемовима и посматрачима, марширањем униформисаних лица са грбом "Санџака", постављање табле злогласном Аћиф-ефендији, изјавама председника БНВ да је Србија фашистичка творевина, коју треба демократизовати и по цену довођења НАТО-а, као и остале очигледно добро припремљене и координисане активности, које трају већ неколико последњих месеци, и то без икаквих реакција званичних државних органа, кулминирале су ових дана захтевима Сулејмана Угљанина и Бошњачког националног већа (БНВ) за "конститутивношћу бошњачког народа и државе Санџак".

Због свега горе наведеног Двери захтевају хитно оглашавање и реаговање председника Николића, премијера Вучића, министра унутрашњих послова Стефановића, министра правде Селаковића, Јавних Тужилаштава у градовима и општинама Рашке области, начелника Рашког и Златиборског округа, политичких представника власти у градовима и општинама Рашке области, безбедносних служби, наводи се у саопштењу достављеном медијима. Двери постављају питање о каквој аутономији и држави се овде говори? Вероватно територијалној. Па ко живи на тој територији,само Муслимани или само Бошњаци? Неће бити. Шта је са нама Србима? Катастарски, српском становништву припада приближно око 10 одсто поседа у општини Тутин, 35 одсто у општини Сјеница, близу 50 одсто у општини Нови Пазар, 70 одсто у општини Пријепоље, 90 одсто у општини Прибој и око 95 одсто у општини Нова Варош.

Је ли уопште ко нас за шта питао? Јесу ли била Уставна и јавна та три референдума на које се позива Сулејман Угљанин и Бошњачко национално веће (БНВ)? Шта недостаје бошњачком народу у Рашкој области? Јесу ли угрожени и од кога,каже се између осталог   у саопштењу које је у име Двери Рашке области потписао  Борко Пушкић члан Председништва Српског покрета Двери.




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Рекламирајте се на порталу Гласа западне Србије

Телефон: 032 347 001 | Мејл: redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.108.391 посета
Тренутно на сајту: 365 посетилац(a)