Драма породице Перишић из Прибоја, са осамнаестомесечном бебом сатима чекали на помоћ лекара 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Драма породице Перишић из Прибоја, са осамнаестомесечном бебом сатима чекали на помоћ лекара
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
14.09.2018 | 0 коментар(а)



Прибој - Да се здравство у Прибоју налази на климавим ногама и није нека новост. Након прошлогодишње смрти пензионерке која је лежала
Осамнаестомесечна беба породице Перишић задржана је на болничком лечењу, фото: ГЗС/ПП медиа

у Општој болници данима, где према речима породице није имала адекватан третман, због чега је завршила у коми и на крају преминула, уследила је нова афера која је потресла град на Лиму због смрти Биљане Словић, која се породила царским резом првог дана 2018. Четири дана касније је добила високу температуру која ју је пратила до смрти. Из Прибоја је у Ужице упућена тек 25. јануара, и то после упорних молби њене породице прибојским лекарима да предузму нешто.

Сада се у редакцију ПП медиа, јавила Катарина Перишић, мајка осамнаестомесечне бебе, која је незадовољна пријемом од стране здравствених радника. Наиме, она тврди да је са бебом која је због високе температуре била пред комом морала да шета од једног до другог одељења како би детету била указана помоћ. Да мука буде гора, испред лекарске ординације чекала је готово један сат док су други пацијенти без деце улазили преко реда.

– Доводим дете од 18 месеци, које је дехидрирало и има температуру од 40 степени и готово да се налази у стању коме. На дечијем одељењу нема педијатра па нас сестра враћа у школски диспанзер код дежурног педијатра. Предајем књизицу, чекам на ходнику. За то време дете је у јако лошем стању, тресе се због високе температуре – потресно започиње причу за ПП Медиу, и трауму кроз коју је прошла мајка осамнаестомесечне бебе.

– У међувремену долази једна госпођа, коју сестра С. Њ. пушта преко реда код докторке и задржава се пола сата. Госпођа излази а затим улази следећа коју је такође сестра провела кроз њену канцеларију преко реда. Задржава се и ћаска са докторком, притом ниједна од дотичних дама нису са дететом. Када је кап прелила часу, улазим са дететом у наручију и питам докторку Ј. Л. какав је ово начин дете ми пада у кому не може да отвори очи а ви примате преко реда људе без деце и ћаскате са њима? Докторка одговара: То су здравствени радници, морамо да их примимо, изађите – узнемирено каже Катарина.

Иначе, након мука кроз које је прошла, детету је указана помоћ и задржано је на болничком лечењу, где се још увек опоравља. Родитељи су поднели притужбу, директору болнице на рад здравствених радника, од којег очекују да ће одговорне због пропуста санкционисати.

ГЗС/ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.843.014 посета
Тренутно на сајту: 455 посетилац(a)