Буџет опредељен ка развоју инфраструктуре, пољопривреде и капиталним инвестицијама 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Буџет опредељен ка развоју инфраструктуре, пољопривреде и капиталним инвестицијама
Trenutno na sajtu: 379       |       Podeli:
18.12.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - Скупштина oпштине Лучани, данас је једногласно усвојила буџет за 2021. који је усмерен на подизање квалитета живота,

рада и здравља грађана општине Лучани као и на унапрећењу пољопривреде, саобраћајне инфраструктуре и реализацију капиталних инвестиција.

Одборници су на данашњој седници у потпуности прихватили предлог буџета Општинског већа и донели низ пратећих одлука које се односе на програме пословања регионалних и општинских јавних предузећа и установа .

Скупштински одборници су оценили, да када је реч о првом стубу развоја, побољшању животних услова и здравља суграђана, од 1. јануара ће се улагати, најпре 10,5 милона динара у обнову и развој Дома здравља Лучани. Локална управа ће заједно са Домом здравља приоритетно кренути у набавку најсавреминег рендген апарата за снимање плућа, како се не би одлазило на снимања у друге здравствене установе. Овај апарат, више него потребан у опасном времену пандемије.

Буџет је предвидео и значајна издвајања за подршку рађању кроз једнократне помоћи као и помоћ за незапослене породиље у износу од 9,5 милиона динара. За функционисање Црвеног крста биће опредељено 6,5 милиона динара а за превоз ђака 16,5 милиона. За комуналну хигијену током 2021. године биће издвојено 48 милиона, за основно образовање ће се издвојити 69 милиона а за средње 34 милиона. Вртић ће бити финансиран са 86 милиона динара. За спорт ће бити издвојено 13 милиона а за верске заједнице 3,5 милиона динара.

Када је реч о капиталним инвестицијама, у буџету за 2021. је предвиђено улагање од 200 милиона динара у путну инфраструктуру кроз асфалтирање а преко јавног предузећа, по моделу 2:1 изградњу и у водоводну и каналициону мрежу. Следеће године очекује се и коначни завршетак спортске хале у Лучанима за који се издваја 15 милиона, завршетак спортског центра у Гучи 11 милиона динара, завршетак канализационог система у Крстацу за који је предвиђено 12 милиона као и окончање радова на водоводу у Лисицама вредног три ипо милиона динара. Буџетом је, такође предвиђена и изградња зграде МЗ Ђераћ у вредности од четири милиона као и наставак улагања у општинске водотокове првог и другог реда у које је ове године, уз помоћ Владине канцеларије уложено је 120 милиона динара.

Буџет за пољопривреду за наредну годину је знатно већи, одлучили су одборници СО Лучани и са прошлогодишњих 38 милиона у наступајућој години ће бити повећана на 45 милиона динара. Оваквом бригом за развој пољопривреде, дакле по проценту средстава који се из буџета издвајају за пољопривреду, општину Лучани ставља на прво место у Моравичком округу.

Одборници Скупштине општине су на данашњој седници усвојили и програме пословања ЈКП Дубоко Ужице и ЈП Рзав Ариље за наредну годину, затим Кадровски план Општинске управе општине Лучани , програме пословања Културног центра, ЈП Драгачево путеви, ЈКП Комуналца, план рада предшколске установе, Библиотеке, Центра за социјални рад, као и одлуку о покретању поступка прибављања непокретности у јавну својину општине Лучани.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.138.828 посета
Тренутно на сајту: 378 посетилац(a)