Новинарка ГЗС Зорица Савић свеукупна победница конкурса "Цвет једнакости" 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Новинарка ГЗС Зорица Савић свеукупна победница конкурса "Цвет једнакости"
Trenutno na sajtu: 561       |       Podeli:
18.03.2018 | 0 коментар(а)



Чачак - Зорица Савић, новинарка Гласа западне Србије из Чачка, свеукупна је победница

овогодишњег конкурса „Цвет једнакости“, који је трећу годину заредом расписало Удружење дистрофичара Златиборског округа Ужице.

Њој је припала и награда у категорији ТВ и то за причу о Лазару Филиповићу, спортисти са инвалидитетом из Чачка, који је емитован на Првој ТВ .

Соњи Урошевић, новинарки портала Мегафон из Ниша, за прилог о креативности особа са инвалидитетом, додељена је награда у категорији интернет медија.

У категоријама радио и штампа, жири није доделио награде, јер је пристигао само један радијски прилог који, по оцени жирија, квалитетом није заслужио награду, а у категорији штампа није било пријављених радова.

"Због неговања квалитета и потребе да не подилази погрешном гледишту на особе са инвалидтетом, жири задржава право да не додели награде. Наш циљ је да наградимо квалитетно представљање особа са инвалидитетом у медијима, а не гледаност или читаност медија", рекао је Чедомир Цицовић, портпарол Удружења.

На конкурсу, на коме је пристигло девет новинарских радова, награђују се медијски прилози који промовишу активности, права и достигнућа особа са инвалидитетом, а који су објављени у штампаним, електронским или онлајн медијима од националног, регионалног и локалног значаја. Истовремено, афирмишу се социјални модел инвалидности и активизам особа са инвалидитетом, њихове могућности, достигнућа, права, инклузивни приступ и креативност.

Проглашени су и најбољи средњошколски радови на петом литерарном конкурсу истог Удружења, на теме: „Човек само срцем добро види – суштина је очима невидљива“ и „Емоције су јефтине, различитост је скупа“. Прва награда је припала Николи Миловановићу, ученику Ужичке гимназије, друга Ани Власоњић, а трећа награда Јасни Козици, ученицама Медицинске школе у Ужицу.

"Конкурс показује да средњошколци доживљавају особе са инвалидитетом као оне који стоје раме уз раме са њима",  поручила је Биљан Грујичуић, председница комсије за литерарни конкурс и професорка српског језика и књижевноисти.

Награде ће бити додељење у понедељак, 19.марта, у 17 часова у Градском културном центру, када ће почети овогодишња манифестација „Кикини дани“, која је посвећена неговању сећања на Тијану Петровић Кику (1985- 2013), дугогодишњу портпаролку Удружења и активисткињу у борби за права особа са инвалидитетом.


Специјална награда Вујани Илић

Специјална награда „Цвет једаности“, која се додељује за допринос у унапређењу положаја особа са инвалидитетом, припала је Вујани Илић, првој председници и једној од оснивача Удружења инвалида церебралне и дечије парализе Ужице.

 

Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.750.737 посета
Тренутно на сајту: 562 посетилац(a)