Исплата 100 евра грађанима 11. или 12. маја; Примена мера за предузетнике од уторка 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Исплата 100 евра грађанима 11. или 12. маја; Примена мера за предузетнике од уторка
Trenutno na sajtu: 486       |       Podeli:
19.04.2020 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић најавио је синоћ да ће 100 евра грађанима Србије, које је држава обећала, бити исплаћени 11. или 12. маја.

"Верујем да ћемо 11. или 12. маја уплатити тај новац људима, то је већ за 20 дана", рекао је Вучић за Тв Пинк.

Сиромашнима је, каже, тај новац потребан, а остали ће подстаћи потрошњу.

Каже да су се многи смејали тој мери, подсећајући да на тај начин подстичу потрошњу и привреду и најразвијеније земље попут САД, Јапана, Сингапура.

Вучић истиче да Јапан исплаћује својим грађанима 850 евра и наводи да Србија нема толико новца, јер "није таква сила", али у складу са реалним изворима исплаћује својим грађанима.

"Зашто то раде? Јер подстичу потрошњу, наду, оптимизам. Психологија је увек пола економије", подвукао је Вучић.

Готово се сви предузетници пријавили за мере, креће од уторка

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да су се готово сви предузетници и власници малих и средњих предузећа јавили за мере државе и додао да се за исплату минималца и одлагање плаћања пореза јавило 145.570 предузетника.

"Ако рачунате још 300. 000 предузетника који имају само један рачун, на који ће се аутоматски мере примењивати, то значи да су се готово сви пријавили за мере, што је добро, а ми већ од уторка крећемо у пуну примену мера", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Наводи да се Фонду за развој јавило 17 компанија за повољне кредите, као и да пословне банке имају много посла за гарантне схеме од две милијарде евра, додајући да 80 одсто од тога гарантује држава.

"Пословне банке да јачају ликвидност, да поправљају ликвидност фирмама, предузећима, молим их да раде што више и да помажу нашим привредницима", рекао је Вучић.

Истиче да мере донете у циљу ублажавања негативних последица вируса корона на привреду нису угрозиле план "Србија2025" и додао да се од великих инвестиционих пројеката неће одустати, а међу њима су изградња пруге Београд-Нови Сад, Моравски коридор, пут Прељина-Пожега. . .

"Буквално смо све оставили, радићемо путеве све из плана "Србија2025", за све смо обезбедили новац, имамо га довољно", подвукао је Вучић.

ГЗС/ Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


evri gradjani isplata

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.448.615 посета
Тренутно на сајту: 486 посетилац(a)