Грчка затворила границе за грађане Србије 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Грчка затворила границе за грађане Србије
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
06.07.2020 | 0 коментар(а)



Грчка је јутрос од 06.00 сати затворила границе за грађане Србије, осим за неопходна путовања за која је потребна посебна
Грчка затворила границе за грађане Србије, Фото: ГЗС

дозвола, а наши грађани који су као туристи већ у Грчкој, моћи ће да остану тамо до краја аранжмана и да се врате у Србију.

"Упозоравамо грађане да не крећу на пут према Грчкој како би се избегла ситуација да се велики број наших грађана затекне у путу или на грчким граничним прелазима без могућности да уђу на територију Грчке", рекао је Тањугу у недељу министар спољних послова Ивица Дачић.
Он је казао да ће наши грађани, који су као туристи већ у Грчкој, моћи да остану тамо до краја аранжмана и да се потом врате у Србију.

Портпарол владе у Атини Аристотелиа Пелони, пренела је агенција АНА, рекла је да је "према новим епидемиолошким подацима одлучено да се обустави улазак српских држављана у Грчку од понедељка, 6. јула, од 06:00 часова ујутру, па до 15. јула".

Дачић је изјавио да се нада да би одлука Грчке о затварању границе за туристе из Србије могла бити преиначена у неком наредном разматрању.

Дачић је за РТС рекао да се нада да ће приликом следећег разматрања бити узете неке друге чињенице, јер је евидентно да Грчка има интерес да долазе страни туристи.

"Одлука је непријатна и лоша", рекао је Дачић и додао да неке друге земље имају отворене границе за грађане Србије, попут Мађарске и још неких земаља Европске уније.

Према његовим речима, одлука Грчке је више на њихову штету, него на штету Србије.

Он је апеловао да се грађани пре путовања добро информишу и позову Министарство где ће добити све информације, наводећи да се одлуке о затварању граница у условима епидемије корона вируса доносе изненада.

"То је жива материја, мења се из тренутка у тренутак", навео је Дачић.

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


grcka granice zatvorila

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.118.337 посета
Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)