Држављани Србије без визе могу у 71 државу 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Држављани Србије без визе могу у 71 државу
Trenutno na sajtu: 529       |       Podeli:
04.09.2019 | 0 коментар(а)



Држављани Србије без виза могу да бораве у 71 држави, док носиоци дипломатских и службених пасоша без визе

могу да уђу и бораве у 93 државе. Министар спољних послова Ивица Дачић изразио наду да ће се овај број повећавати.

Скупштина Србије почела је данас на захтев 156 народних посланика ванредну седницу на којој ће се разматрало укидање виза за неколико земаља.  Посланици су разматрати Споразум између Владе Србије и Владе Парагваја о укидању виза за носиоце дипломатских, званичних и службених пасоша, као и Споразума између Владе Србије и Владе Републике Мјанмарске Уније о укидању виза на дипломатске и службене пасоше.

Разматрало се и о Споразума између Владе Србије и Владе Суринама о ослобађању од обавезе прибављања виза за носиоце обичних, дипломатских, службених и званичних/специјалних пасоша и Споразума између Владе Србије и Владе Доминиканске Републике о укидању виза за носиоце дипломатских и службених пасоша.

Образлажући посланицима Скупштине Србије предлоге укидања виза за неколико земаља, Дачић је рекао да постоји безвизни режим са свим земљама ЕУ осим Велике Британије и Ирске, али и безвизни режим са Русијом, Кином, Бразилом, Украјином и другим земљама.

"Наша политика је политика отворености према свету и потребе да са што више држава имамо безвизни режим како би се омогућило кретање људи, добара и услуга развијали политички односи и унапређивала свеукупна сарадња", рекао је Дачић.

Он је навео да је српски пасош на глобалном нивоу 28. на свету и појаснио да се бројка односи пре свега на то у колико земаља може да се иде без виза.

Он је казао да визни режим Србије као и визни режим других држава веома "променљива и жива материја" која се често мења према потребама усклађивања односа са другим државама, а увек у складу са државним и националним интересима земље и грађана

ГЗС/ Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pasos zemlja putovanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.150.661 посета
Тренутно на сајту: 530 посетилац(a)