У Горњем Милановцу тренутно је 26 оболелих од Ковида - 19 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
У Горњем Милановцу тренутно је 26 оболелих од Ковида - 19
Trenutno na sajtu: 775       |       Podeli:
22.04.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Од свих пристиглих резултата у предходна 24 сата, нових је шест случајева потврђених на вирус корона,

што чини укупно 33 регистрована на подручју милановачке општине од почетка пандемије. На жалост, преминуло је двоје, а излечено је 5 лица до сада.

„У овом тренутку на подручју општине имамо 26 оболелих. У клиничком центру Крагујевцу смештено је 5 лица, у Плавој хали у Атеници у Чачку 4, док су остали оболели смештени у Општој болници у Горњем Милановцу. Сва новопотрвђена лица су повезана, било породично, било са местом где су радили, односно, сви су познати. Међу њима налазе се и лица која су већ хоспитализована па су сада и потврђено позитивна“,  рекао је данас Дејан Ковачевић, командант Штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац.

Ковачевић је додао да у последња 24 сата није било кршења Полицијског часа, нити забране кретања за старије од 65 година, али је накнадном провером установљено да су у предходном периоду два лица прекршила забрану кретања, односно, користили су радне дозволе које им је обезбедило предузеће за потребе посла и против њих ће бити спроведен редовни прекршајни поступак.

Од јуче су почела са радом све пијаце на територији општине, а Јавно комунално предузеће свакодневно врши дезинфекцију простора свих пијаца. Продавци су у обавези да спроводе све мере заштите од ношења заштитних средстава до дистанцирања од два метра.

Настављена је и дезинфекција главних саобраћајница, Опште болнице, Дома здравља као што смо то радили све време од проглашења ванредног стања. Од данас почиње и дезинфекција свих унутрашњихзаједничких просторија у објектима за заједничко становање.

„Од данас све установе заштите културног наследја, Бибилотеке, Музеји И Архиви и Галерије чији су оснивачи Република Србија и локалне самоуправе, наставиће са радом. Сви су дужни као послодавци да запосленима обезбеде примену свих превентивних мера а посебно оних које се односе на спречавање ширење заразне болести ЦОВИД 19“, закључио је Ковачевић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


GORNJI MILANOVAC KOVID 19 DEJAN KOVACEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.045.781 посета
Тренутно на сајту: 776 посетилац(a)