Обрадовић: Споразум је револуција на политичкој сцени 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Обрадовић: Споразум је револуција на политичкој сцени
Trenutno na sajtu: 476       |       Podeli:
07.02.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Опозиција је јуче предложила Споразум са народом, тим поводом лидер СП Двери Бошко Обрадовић

изјавио је да је то велика шанса за све који су против, како је рекао, актуелне власти, да је то револуција на политичкој сцени Србије и да је то прави одговор на захтеве протеста упућене опозицији.

,,Без обзира на наше политичке разлике, сви ми који смо данас на протестима широм Србије у више од 50 градова, мислим да можемо да станемо иза овог документа и да он даје јасну визију коју смо тако дуго чекали и рекао бих да је ово један прави одговор на захтеве организатора протеста “Један од пет милиона” у Београду”, казао је Обрадовић и додао да је то велика и драгоцена вест да се могу ујединити и остварити захтеве из споразума и да је како је рекао, услов свих услова смена актуелне власти на челу са Александром Вучићем.

Он каже да се опозиција обавезала овим споразумом да неће излазити на изборе док не буду фер и поштени и да се кључне тачке односе на заједничку борбу за слободне медије и фер и поштене изборе, на солидарност са сваким грађанином Србије који се нађе на удару власти, преиститивање акта који власт донесе, а који крше националне интересе.

Обрадовић је истакао да споразум даје и нацрт програма поменуте владе стручњака која ће имати за циљ да успостави систем кроз доношење закона као што су онај о испитивању порекла имовине.

,,У уводу Споразума пише реченица да један човек супротно Уставу угрожава територијални суверинитет државе, то је кључна реченица за нас и она се јасно односи на питање КиМ и анти-уставне Бриселске споразуме, којим се заправо угрожава територијални интегритет Србије, а у захтеву под број четири сви ми заједно се обавезујемо да ћемо обелоданити и преиспитати све те споразуме које је склопила ова власт или будуће које ће склопити, а који угрожавају наше националне државне интересе”, казао је Обрадовић.

Лидер Двери је мишљења да ће пета тачка у споразуму да донесе крупну промену на српској политичкој сцени.

,,Пета тачка се односи на то да се ми обавезујемо да ћемо напустити све парламенте у Србији у којима је опозиција заступљена од републичког преко покрајинског до локалног нивоа. То значи да је политички систем у Србији се озбиљно доводи у питање, да без опозиције нема нормалног парламента и то је само доказ да Србија постаје поприлично ненормално друштво у коме је власт узурпирала све елементе слободе медија, слободе избора, слободе скупштинске парламентарне дебате”, рекао је Обрадовић и додао да последње две тачке дају јасну визију како шта ће бити након што се, како је рекао, изборе заједно за пад власти и тако омогуће фер и поштене изборе.

,,На крају након таквих избора формираћемо нову скупштинску већину и изгласати владу са стручним и одговорним људима и на челу са нестраначким премијером. Ту неће нико од нас лидера опозиције седети, чиме мислим да смо на најбољи начин послали поруку да ово није битка за наше фотеље и наш долазак на власт. Ово је битка за истинске и системске промене у Србији и то гарантујемо тиме што не кандидујемо себе, већ људе који ће обезбедити системске промене”, закључио је Обрадовић.

 

ГЗС / РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


двери Бошко Обрадовић споразум револуција

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.335.957 посета
Тренутно на сајту: 477 посетилац(a)