Михајловић : Санација непроходних путева у Србији биће завршена током јесени 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Михајловић : Санација непроходних путева у Србији биће завршена током јесени
Trenutno na sajtu: 881       |       Podeli:
06.07.2020 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - У Србији је због јунских поплава непроходно још око 120 километара, чија би санација требало да буде завршена током јесени
Услед јунских поплава непроходно око 120 км путева у Србији, фото: ГЗС

потпредседница владе Србије и министарка грађевинарства Зорана Михајловић и додала да се вредност штете на путевима процењује на око три милијарде динара.
Михајловић је обишла клизиште у месту Овчиња код Рогачице, где се због воде и клизишта 22. и 23. јуна одронио део пута на правцу Ваљево - Рогачица - Бајина Башта.
Каже да је вредност санирања пута и тог клизишта око 20 милиона динара и да ће радови бити готови за око три и по месеца.
"Какве год поплаве и други проблеми да се десе решићемо их заједно и дрзаава ће учинити све да сваки проблем реши. Поправећићемо сваки пут, клизиште и мост и нико неће остати одсечен од света. Има пуно клизишта која су се покренули и око 120 км путева је и даље непроходно".
Михајловић каже да су порушени потпорни зидови стари 30 и 40 година, док ће када буду направљени нови бити за најмање 50 година.
"Свих 120 километара пута би требало до касне јесени да буде готово и спремно за саобраћаја", додала је Михајловић.

На територији Бајине Баште штета износи око 300 милиона динара.

Михајловић је изјавила да ће ове године бити завршена документација за градњу аутопута ка БиХ на деоници Пожега - Котроман и да би радови могли да почну наредне године.
Иако је епидемија корона вируса наставићемо активности на пројекту за градњу аутопута ка БиХ преко Котромана, рекла је Михајловић новинарима током обиласка клизишта Овчиње код Рогачице, где је оштећен пут.
"Ове године мора да буде готова документација, а следеће године иде гаранција у буџету за почетак радова", истакла је министарка.
Држава ће учинити све да и тај део Србије има добре путеве и све што је неопходно како би људи имали добре услове за живот.

ГЗС 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zorana mihajlovic putevi neprohodni poplava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.048.423 посета
Тренутно на сајту: 882 посетилац(a)