Ово је ариљски Срећко Шојић, обрађује 30 хектара малина, поји краве и струже дрва 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Ово је ариљски Срећко Шојић, обрађује 30 хектара малина, поји краве и струже дрва
Trenutno na sajtu: 505       |       Podeli:
10.01.2023 | 0 коментар(а)



Ариље - Уколико вас пут наведе у ариљско село Миросаљци можда вам се посрећи па угледате главом и брадом чувеног Срећка Шојића,



иако сте његов лик могли видети само на тв екранима. Миленко Чакервић апсолутни је његов двојник, а овакав имиџ овај Ариљац негује и пре него што је лик Шојића постао популаран. Иста фризура, грађа и незаобилазни бркови, па не треба ни да чуди што у овом крају Миленка сви знају, преноси РИНА.

"По имену ме зову само моји укућани, сви остали ме знају као Шојића. Мени то никад није сметало, симпатично ми је. Људи ме свуда препознају, а кад год идем на неко весеље овде у нашем крају више се сликају са мном него са младом и младожењом. Често ме омладина повуче за бркове и пита "роћко да ли су прави", каже уз осмех за РИНУ Миленко.

Фото: РИНА

Не цвета цвеће ни у наше предузеће - ариљски Шојић обрађује 30 хектара земље

Он нема лимузину већ се вози у лади ниви, није на челу никакве странке али је зато глава многочлане породице која обраћаје преко 30 хектара земље. Уместо политичких партнера и Ћирка сваки дан је са берачима и откупљивачима малина. Заврнутих рукава и дубоким гуменим чизмама у њиви уместо у елитним ресторанима, Миленко каже да се често слаже са оном Шојићевом - не цвате цвеће ни у наше предузеће.

"За разлику од правог лика који је поприличан лењивац у серији, код мене нема одмора док траје обнова. На селу се ради од јутра до мрака, нарочито кад је сезона малина. Сви смо у нашим фабрикама под отвореним небом. Некад је зарада добра, некад слабија. Откупна цена је била виша у односу на претхдоне године, али све је остало поскупело па то све опет дође на исто. Имамо краве, овце, правимо сир. Стружемо дрва и ту нам такође капне по неки динар. Има посла ко хоће да ради", прича нам ариљски Шојић.

Са супрогом Милевом на прави пут извео је троје деце, а сада је породица много бројнија јер су стигли прво унуци, али и праунуци. Истиче да је његов највећи успех срећна породица, јер под једним кровом у слози и љубави живе четири генерације. Политика га никад није занимала, а хоби су му певање и лов.

 

 

 

ГЗС / РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


SRECKO SOJIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.166.252 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)