Деда спремио за сахрану, лопов однео 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Деда спремио за сахрану, лопов однео
Trenutno na sajtu: 422       |       Podeli:
13.06.2019 | 0 коментар(а)



Лучани - Жарко Ракићевић (88) из драгачевског села Губеревци није ни наслућивао да ће му све што је за живота штедео по старе дане неко однети.

У старој породичној кући живи сам, док су му у дворишту син Раде и снаја.

„Знао сам да има новца, позајмљивао ми је кад год би ми затребало, али не само мени већ сваком коме је требало. Радим у Чачку и путујем сваког дана на посао рано а враћам се касно. Некада жена остане са њим у селу а некада крене са мном до града. Ништа Жарко није приметио до недеље, док нисмо требали да идемо на неку свадбу у Црну Гору и када је пошао да нам донесе новац видео је да му нема старог кофера у коме је држао све своје вредности. Преко пола века он ту држи не само паре, већ и папири од земље и још нека документи”, рекао је за агенцију РИНА Жарков син.

Раде, прича да деда никада не закључава кућу преко дана јер је увек у њеној близини, чува краву и бере јагоде, а ноћу када крене да спава заклопи рајбер.

„Претпостављамо да је кофер украден на Спасовдан јер је Жарко тада био сам, супруга и ја нисмо били ту. Међутим није он одмах приметио да кофера нема већ тек у недељу ујутру када су му затребале паре. Рекао ми је да је било сигурно око 100.000 динара и око 1.800 евра. Оно што је мени криво је да неко има храбрости да узме човеку који је скупљао од пензије за старе дане. Ни он ни ја не упиремо прстом у некога, јер не знам ко би могао тако нешто да уради. Сигурно је само да је особа знала за кофер, а то значи да је од деде позајмљивала новац”, казао је Раде.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.299.235 посета
Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)