Обрадовић: У Драгачеву уведено ратно стање, у припреми Бела књига неправилности изборних процеса 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Обрадовић: У Драгачеву уведено ратно стање, у припреми Бела књига неправилности изборних процеса
Trenutno na sajtu: 346       |       Podeli:
19.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Савез за Србију - Савез за Драгачево Милан Радичевић је једина опозициона листа која ће наступити на локалним
Кзн Двери, фото: РИНА, Ј.Николић

изборима у Драгачеву, док су са друге стране напредњачки сателити у виду ПОКС, ПУПС, СПС и СРС за које нико не зна како су скупљени потписи нити их је неко видео на том задатку”, речено је данас на конференцији за медије Савеза за Србију у просторијама Двери, којој је поред носиоца листе Милана Радичевића присуствовао и Бошко Обрадовић члан председништва Савеза.

“Излазимо на изборе у веома тешким и неравноправним условима у којима се вербално нападају наши кандидати, некима се чак прети и тражи од њих да сиђу са листе, док истовремено активисти СНС-а обилазе куће, нуде све и свашта и застрашују бираче. Невероватно је да се списак људи који су својим потписом подржали нашу листу, свих њих 380, пресрећу да им се прети и да им се сугерише да ни пошто не гласају за нас. Велико је питање како се тај списак нашао у њиховим рукама, али тај и све остале нерегуларности пласираћемо у Белој књизи”, казао је Радичевић.

Бошко Обрадовић тврдио је да су ово последњи дани демократије у којима су, како је рекао, ангажоване криминалне структуре и државни ресурси који користећи службене аутомобиле у радно време шпартају Драгачевом. Он је казао да су сви национални медији блокирани и да овакво нешто није забележено у протеклих 30. година парламентарног живота.

,,Оно што се тренутно ради на изборима за једну малу општину у Србији је ненормално и прераста већ у заиста једно својеврсно ратно стање и обрачун са сваким ко другачије мисли и ко уопште помисли да евентуално да потпис некој опозиционој изборној листи, да некога гласа из опозиције или уопште да разговара или сусретне некога ко припада опозицији данас. Тако нешто се у Србији последњих 30 година није дешавало, а преживели смо свашта, али оваква врста притиска, тортуре, малтретирања, уцена грађана општине Лучани да дају глас СНС и да не смеју да дају глас никоме из опозиције, а подсећам да је у овом тренутку од шест проглашених изборних листи само једна опозиције и то изгледа изборна листа под бројем 4. Савез за Србију - Савез за Драгачево Милан Радичевић. Ја пре свега желим да скренем вашу пажњу на оно што сам вам прошли пут рекао, а мислим да сте сви сада могли да се уверите како изгледа медијски мрак у Србији.

Дакле, ни један од великих 12 медија у Србији, шест телевизији са националном фреквенцијом и шест најтиражнијих новина у Србији није пренеони једну једину реч са моје конференције за медије где сам документовано говорио о државном удару власти на СП Двери и свим видовима опструкције нашег опозиционог политичког дела. Нико од тих 12 медија није пренео ни саопштење солидарности којим смо добили подршку комплетног Савеза за Србију. Да ли је потребно да кажем да нико није пренео ни јучашње саопштење у којем смо по први пут документовали шест најкрупнијих изборних нерегуларности до сада уочених само за ових 20 дана од када су расписани локални избори у Лучанима. Како да грађани Србије било шта да чују када од ових најалармантнијих информација не могу да чују на 12 највећих медија у Србији. Е сад не само да је стање такво какво смо приказали у том почетку писања беле књиге са шест најдраматичнијих притисака нерегуларности злоупотреба и свега што се дешава у овом изборном процесу, него из дана у дан као што су моје колеге рекле стање је све горе. А ово су три најновија и најопаснија примера који прете да у потпуности доведу у питање смисао и регуларност ових локалних избора. Први је онај наставак скандалозне и грубе злоупотребе републичких јавних предузећа и државних ресурса у функцију страначке изборне кампање ове власти. Јучерашњи долазак директора путева Србије Зорана Дробњака и градоначелника Чачка Милуна Тодоровића у село Милатовићи где су грађанима обећали 16 километара новог асфалтног пута у неколико Драгачевских села је невиђени скандал. Шта градоначелник другог града тражи у изборној кампањи у Лучанима”, казао је Обрадовић.

На конференцији за штампу је представљен кандидат покрета, Милољуб Пантелић из Дучаловића, који је трећи на листи СзС.

ГЗС / РИНА.рс




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kzn dveri cacak rina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.902.824 посета
Тренутно на сајту: 346 посетилац(a)