Вучић: Покрећемо инвестициони циклус до 10 милијарди евра 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Вучић: Покрећемо инвестициони циклус до 10 милијарди евра
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
23.06.2019 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће пре краја године бити покренут нови и до сада највећи инвестициони циклус у земљи,
Aлександар Вучић, фото: РИНА

вредан између пет и 10 милијарди евра за развој и напредак Србије.

Вучић је додао да ће тај инвестициони циклус бити завршен за четири или пет година и да ће подразумевати пројекте за развој целе Србије.

"Разговарао сам данас са председницом владе и министром финансија Синишом Малим, и пре Нове године изаћи ћемо са новим предлогом великог, до сада највећег, инвестиционог плана за развој и напредак Србије. Сада имамо први пут прилику да то урадимо", рекао је Вучић новинарима обилазећи парк Београда на води.

Каже да је било бесмислено 2012. или 2013. да се тако нешто покреће, јер се тада наша земља "давила и борила за ваздух".

Вучић истиче да данас можемо то да урадимо, да ће бити уложен новац у велике и капиталне инфраструктурне пројекте и изразио очекивање да ће те инвестиције подићи привредни раст земље тако да ће бити више од пет или шест одсто.

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic srbija investicije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.782.083 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)