Одборници усвојили финансијске планове јавних предузећа и установа 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Одборници усвојили финансијске планове јавних предузећа и установа
Trenutno na sajtu: 504       |       Podeli:
29.12.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Горњомилановачки одборници данас су већином гласова усвојили финансијске планове пословања

јавних предузећа и установа која се финансирају из општинског буџета.
Лазар Николић, председник Скупштине општине Горњи Милановац каже да је задовољан радом и сарадњом свих чиналаца у локалном Парламенту и сматра да се подела у опозицији није одразила на његов рад.
„Мислим да је у предходна четири месеца Скупштина остварила свој пун капацитет. Било је доста расправе, дискусије, питања опозиције и одговора власти, сматрам да је рад био конструктиван и да је успостављен добар однос власти која је добро бранила своју позицију и опозиције. Настављен је добар рад владајуће коалиције Социјалистичке партије Србије и Српске напредне странке, који траје од 2017. године и очекујем да ће тако бити и у наредном периоду. Желим свим грађанима да честитам предстојеће новогодишње и Божићне празнике”, закључио је Николић.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац осврнуо се после данашњег скупштинског заседања на актуелну тему загађености ваздуха и истакао да на подручју општине не постоји разлог за бригу али и да је неопходно да сваки грађанин да свој допринос очувању како ваздуха, тако и осталих сегемната заштите животне средине.

„Чињеница је да постоје неке ствари које морамо да променимо код себе, првенствено локална самоуправа и општина Горњи Милановац мора да промени енергент којим се греје 1.200 станова на градском подручју, али и да помогнемо индивидуалним потрошачима да изврше промену. Када говоримо о самој апликацији, то је потпуно тенденциозна прича усмерена искључиво према власти, која нема везе са самим загађењем. Ако ви сами инсталирате апликацију и видите да је једног дана Чачак најзагађенији на свету, сутрадан је Горњи Милановац најзагађенији у Србији а Чачак је на петом месту, па је наредних дана први по загађености Београд, па Ваљево и сваког дана је нека друга локална самоуправа најзагађенија или у свету или у Србији. По мени је то једна тенденциозна прича која веровтано само служи у политичке сврхе и ништа више. Као што знате, у Горњем Милановцу смо, новцем који смо добили од Европске уније и Републике Србије направили мерна места, која смо на основу мишљења стручњака поставили на одређене локације. Очитавамо податке сваког дана и просечни референтни подаци на нивоу месеца кажу да смо некад и десет пута испод границе дозвољених негативних честица у ваздуху. Немам коме друго да верујем него тим званичним подацима”, каже председник општине.

Ковачевић је нагласио да ће локална самоуправа и даље деловати превентивно да ваздух у Горњем Милановцу буде још чистији. „Уложиће у котларницу на био масу чиме ће се искључити две велике котларнице на мазут што ће значајно побољшати квалитет ваздуха. Он је истакао да је ове године локална самоуправа определила средства која су утрошена за улагање у стамбене заједнице, где је од 12 пријављених чак 11 остварило право на овај вид субвенције. Самим тим ове зграде ће у наредном периоду користити мање енергије за грејање или су прешле на неки други енергент. Кроз субвенције локлане самоуправе ствара се могућност смањења загађења а то ће бити и један од приоритета у будућности”, закључио је председник општине.

Подсећамо, данас је одржана последња Седница СО Горњи Милановац у 2020. години и усвојене су све тачке Дневног реда. На предходном заседању усвојена је одлука о буџету за 2021.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanvoac skupstina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.234.091 посета
Тренутно на сајту: 504 посетилац(a)