Влада креће у израду Просторног плана Националног парка Тара 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Влада креће у израду Просторног плана Националног парка Тара
Trenutno na sajtu: 493       |       Podeli:
02.05.2018 | 0 коментар(а)



Влада Србије одлучила је да се крене у израду Просторног плана Националног парка Тара на територији општине Бајина Башта,

би се очували природни ресурси овог подручја.

Рок за израду Нацрта просторног плана је 12 месеци, а Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре ће за ову намену обезбедити око девет милиона динара са ПДВ-ом, наводи се у одлуци владе са прошле седнице.

Просторни план ће обухватити места Јагоштица, Растиште, Засовине, Коњска река, Перућац, Бесеровина, Зауглине, Рача, Мала река и Солотуша.

- Концептуални оквир планирања, коришћења, уређења и заштите планског подручја заснива се на обезбеђењу услова за планско коришћење Националног парка Тара, рационално коришћење и очување природних ресурса, заштиту и унапређење животне средине, просторну, саобраћајну и привредну интеграцију подручја са окружењем - наводи се у одлуци Владе Србије.

Просторни план ће садржати детаљну разраду, као и правила уређења и грађења према утврђеном режиму заштите појединих природних целина, а по потреби и детаљну разраду за друга подручја, попут оних која имају туристички потенцијал.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.113.123 посета
Тренутно на сајту: 493 посетилац(a)