Почињу Илиндански дани: Посетиоце очекују песма, игра, али и трубачи који потичу из овог краја! 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Почињу Илиндански дани: Посетиоце очекују песма, игра, али и трубачи који потичу из овог краја!
Trenutno na sajtu: 561       |       Podeli:
01.08.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Миланвац – У селу Каменица почињу “Илиндански дани” - дани кад је цело село на ногама, игра се, пева и слави велики светитељ Илија Громовник.
Велика фешта Каменици, фото: ГЗС

Богат културно – уметнички програм неће изостати ни ове године.

“Бројна културно – уметничка друштва приказаће своје кореографије, три трубачка оркестра такође ће наступити на манифестацији, певачке групе, ученице Основне школе у Прањинима извешће неколико песама”, рекао је Зоран Пантовић, директор ОШ "Иво Андрић" у Прањанима.

Међутим, неће изостати ни спортски догађаји, јер ће бити одржани трунири у шаху, фудбалу и стоном тенису, али оно што привлачи највише пажње јесте ликовна колонија.

“Млади уметници фарбају џиновске виолине, дело вештих локалних столара, које ће бити симбол предстојећег Сабора виолиниста у Прањанима и биће постављене на улазу у село.

Кроз “Илинданске дане” припремамо се за распевану и одличну атмосферу на сабору који се ове године одржава први пут, али за који већ влада огромно интересовање. То нас чини поносним, јер ће за нашу варошицу тако чути читав свет”, изјавио је Пантовић.

Велики сутрашњи празник биће обележен у цркви Светог Илије у Каменици, што је уједно и њена крсна слава, а света литургија почиње у осам часова.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


kamenica ilindanski dani sabor

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.205.549 посета
Тренутно на сајту: 562 посетилац(a)