Туристичке дестинације западне Србије одмор су за очи и душу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Туристичке дестинације западне Србије одмор су за очи и душу
Trenutno na sajtu: 337       |       Podeli:
21.05.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Туризам је ове године, без сумње претрпео огроман губитак, ипак, у Србији се убрзано ради на опоравку.



Велики број домаћих дестинација спреман је за предстојећу туристичку сезону.


Много тога је планирано, али због епидемиолошке ситуације овог пролећа изостао је велики број туриста који је почетком године у Овчарско - кабларској клисури био рекордан.


Из ТО Чачак кажу да ће подела 400 хиљада ваучера спасити овогодишњу туристичку сезону у овом делу Србије.


Овчарско - кабларска клисура је дргауљ западне Србије обилује бројним потенцијалима за развој туризма, како верског, атрактивна је за планинаре, а и риболовцима је врло примамљива.

Горан Николић, главни чувар Овчарско - кабларске клисуре, фото: ГЗС

„Западна Морава протиче кроз Овчарско - кабларску клисуру и она је пполовином прошлог векла преграђена са две бране, формирана су два језера, мало језеро Овчар Бања и мало веће и атрактивније језеро Међувршје, које је дуго 12 километара и на њему се лове шаран, штука, деверика, сом, бабушка..”, казао је Горан Николић, главни чувар Овчарско - кабларске клисуре.

Атомска Бања Горња Трепча, фото: ГЗС


На само тридесетак километара од Овчарско-кабларске клисуре, налази се Атомска Бања, јопш један бисер чачанског краја. У овом лечичлишту предузете су све мере опреза и све је спремно за прве госте.

Ненад Младеновић, директор маркетинга Специјалне болнице, фото: ГЗС

„Оно што је тренутно актуелно, јесте промоција ваучера, промоција одмора у Србији и позив грађанима наше земље да не јуре много за морима, већ да посете многа лепа места у Србији, једно од тих места је свакако Атомска Бања Горња Трепча”, каже Ненад Младеновић, директор маркетинга Специјалне болнице.


Иначе, вероватно већина грађана Србије није имала прилику да посети овај део Западне Србије и малу српску „Свету гору”, које важе за најатрактивније туристичке дестинације, тринаест манастира распоређених на ободима клисуре испод које кривудају меандри Мораве, одмор су за очи и душу.

Прилог емитован у вестима Б92:


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


TURIZAM ZAPADNA SRBIJA GORNJA TREPCA OVCARSKO KABLARSKA KLISURA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.477.782 посета
Тренутно на сајту: 338 посетилац(a)