Нећете веровати; Читаоци ГЗС подигли кров деди Радосаву 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Нећете веровати; Читаоци ГЗС подигли кров деди Радосаву
Trenutno na sajtu: 400       |       Podeli:
07.08.2018 | 0 коментар(а)



Братљево - На згаришту домаћинства Радосава Маричића у селу Братљеву јуче су се уздизали рогови нове куће,



а долином повремено одјекнула и песма. Иако глувонем, деда Радосав итекако је разумео стихове а његово лице било је озарено срећом: ускоро ће се вратити у свој дом који је прогутала ватра пре неколико месеци.

Јованка Маричић суседка која је бринула о деди Лалу: Сви смо срећни због Лала

„Прво је хтео да се убије, није хтео у прихватилиште, а данас је потпуно други човек. Ми га разумемо шта каже, пресрећан је. Сада му се живи, вели докле је Бог рекао, али у својој кући, да не смета никоме. Нико није веровао да ће се ово догодити, и ја пустим сузу кад видим његову срећу”, приповеда Јованка Маричић, суседка која је Лала збринула оне ноћи у својој кући и поделила са њим комад хлеба.

Мајстори Милун и Милан до сада радили без плате

А јуче, на уздигнутим роговима градилишта у Ровинама, Милан Ђоковић, Милун Лишанин, Љубо Маричић, Владе Маричић, Бојо Ресимић и Мирко Ћурчић. На врху, тако наш народ обичава, кошуља, пешкир и грана љеске, по традицији овог краја. Стигла и даска, послао председник општине Лазовић. Два кубика за дашчање. Дотерао Владе, нисмо му уписали презиме. Није хтео динар један да узме за вучу. Помогао чак и истоварити.

Владе, не броји и не рачуна дневнице

„Све иде добро. Сутра стављамо цреп и столарију. Лале каже да ће одмах да обрише једну собу и да унесе лежај. Веома је нестрпљив да преспава под новим кровом, у свом новом дому. Ту је сваког дана, копа, сређује двориште. Не може миран. Много је Глас западне Србије помогао. Јавило се људи са свих страна. Плаши ме да се не огрешимо о мајсторе, Милуна и Ђока. Већ су дали по десет надница, динар један нису узели. Све би они ово завршили јер су врсни у свом занату и раде све, од малтера, керамике до бетона. Кад би имали бар да им платимо по десетак надница, све би било готово. Зову их са свих страна а они код Лала раде 15 дан џабе”, прича Мирко Лишанин.

Деда Лаловој срећи нема краја

Иначе, након емитовања приче о деди Лалу на Гласу западне Србије и Првој ТВ у емисији „Нећете веровати” јавили су се многи приложници који су помогли у грађевинском материјалу.

Мирко, један од ближих рођака

„Долазио је председник Лазовић са замеником Митровићем, кад смо кретали са темељом. Чули смо да је Владе, власник драгачевских `Вајата` уплатио сав цреп, око 97.000 динара, Славиша Марковић је био на темељу са супругом Весном. Много су помогли. Рекли су ми у стоваришту да су уплатили тачно 100.000 а овде су дошли и узели мере за сву столарију. Сутрадан је стигла из `Храма` код Чачка. Долазила је помоћ са свих страна, из једног стоваришта у Ариљу, заборавио сам име али Бог зна. Хвала `Путевима` ивањичким за шљунак, директору Комуналног за скип који нам ископа темеље. Једноставно ХВАЛА СВИМА, који су помогли и помислили добро”, рече Мирко, један од ближих Лалових сродника.

Глас западне Србије

Владе дотерао грађу за кућу, а динара није хтео да узме

Као по старом српском обичају, окићен кров

Прилог који је емитован на Првој ТВ у емисији ,,Нећете веровати"




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.155.704 посета
Тренутно на сајту: 400 посетилац(a)