Подела механизације пољопривредним произвођачима 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Подела механизације пољопривредним произвођачима
Trenutno na sajtu: 403       |       Podeli:
09.07.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - У уторак, у кругу Пословне зоне „Обућара“, биће уручена опрема и механизација

учесницима пројекта „Одржива пољопривреда, одржива инклузија, одрживо село – ОПИС“. Пројекат је реализован у оквиру програма „Иницијатива за инклузију“, коју финансира ГИЗ, а у коме су партнери општине Нова Варош, Ариље, Лучани, Пожега, Бајина Башта, Чајетина, Удружење „Феномена“ Краљево и Грађанска ромска иницијатива „ГРИН“ Ариље.

Након неколико кругова селекције одабрано је 40 лица, међу којима и 5 пољопривредника са територије општине Нова Варош за које се додељује подршка у виду опреме за одрживу пољопривреду у износу до 2.000,00 ЕУР по одабраном кориснику и финансијске субвенције за одрживо бављење пољопривредом.

Сви учесници на крају обуке били су у обавези да израде Бизнис планове за своје газдинство, којим су конкурисали за донаторска средства. Најбољи бизнис планови су награђени опремом, која ће по оцени самих учесника на најбољи начин унапредити њихово пословање. Одлука о избору најбољих бизнис планова је објављена на званичном сајту Општинске управе Нова Варош 30. априла 2018. године.

Добитници опреме и механизације са територије општине Нова Варош: Драган Радишић (лактофриз, музилица, расипач ђубрива), Горан Марковић (ротациона ситнилица, тракторске грабуље, прскалица за воће), Радоје Поповић (ротациона ситнилица, тракторска прскалица), Лазар Крстић (агрегат за електричну енергију) и Велибор Ремовић (30 кошница и опрема за пчеларство)

Поред ових пет пољопривредника, који ће добити механизацију и опрему, за још два Нововарошанин, Нешка Баковића и Јефта Зорића, обезбеђена је радна пракса на пољопривредним газдинствима уз надокнаду трошкова превоза и исхране у бруто износу од 500 ЕУР.

ГЗС / ПП Медиа




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.495.326 посета
Тренутно на сајту: 404 посетилац(a)