Вучић: Насиље и фашизам у Србији немају будућност 



 
Вучић: Насиље и фашизам у Србији немају будућност
Trenutno na sajtu: 591       |       Podeli:
04.04.2019 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, поводом упада Бошка Обрадовића и његових следбеника

у Скупштину града Београда, да фашизам нема будућност у Србији.

„Позивам грађане Србије да не брину због последњег фашистичког упада Бошка Обрадовића и његових следбеника у Скупштину града Беогарда. Извињавам се женама што су морале да трпе нападе, физичке, претње шамарчинама које је директно изговарао одборник Милош Павловић, које су морале да трпе упаде у Скупштину града непозваних лица, јер Обрадовић није никакав одборник у тој скупштини, није из Београда и никада се није кандидовао на београдским изборима", нагласио је Вучић на ванредној конференцији за медије.

Истакао је да је Обрадовић упадао са својим следбеницима у жељи да блокирају једног од фукнционера града, као што су радили само Јобик у Мађарској и нацисти под Адолфом Хитлером.

„Те фашистичке идеје у Србији неће проћи. Позивам институције Србије да обављају свој посао. Фашизам у Србији нема будућност. Демократија је облик који смо и који ћемо негујемо и у будућности", подвукао је Вучић.

Он је истакао да Обрадовића следи апсолутна мањина, која је, међутим, веома агресивна.

„Фашистичку идеологију можмео и морамо да победимо само ми који желимо демократску, озбиљну и одговорну Србију",поручио је Вучић.

Србија се, каже, налази на добром путу.

„Наставићемо да отварамо фабрике, да поправљамо све што је бивши режим лоше оставио, да радимо тешко и напорно, да се боримо са грађанима и да осигурамо будућност за нашу децу", рекао је Вучић.

Он је захвалио женама, које је назвао величанственим, њих око 70-80, у Скупштини града, које су, каже, показале да су у стању да се супротставе фашизму, да га победе вољом и храброшћу.

„Она слика на којој се даме држе за руке, и како су одбраниле једну институцију од фашистичком лидера Бошка Обрадовића, је најлепша слика Србије. То је слика Србије будућности", подвукао је председник.

Како је рекао, те жене су данас показале и мушкарцима да и они могу и морају да имају снаге да се изборе са фашизмом.

„Идеологију Обрадовића, коју подржава апсолутна мањина, али агресивна мањина, можемо и морамо да победимо само ми који желимо слободну, демократску, озбиљну и одговорну Србију", рекао је Вучић.

Додао је да су жене које су ту биле на заказаном састанку стале у одбрану своје земље, институције и победиле насилнике и заслужују дивљење.

„Волео бих да сам могао да будем функционер Скупштине града, да бар на неко време могу да поделим дивљење са њима. Бескрајно им хвала што су нам свима показале пут слобиде и како се бори против фашизма", рекао је Вучић.

Он је рекао да је недопустиво да нападају новинарке зато што се не слажу са њима, да упадају људима на радна места или да скидају знакове зато што негде неко нешто ради, што није био случај у време претходне власти.

„То да нечији одборници прете женама шамарчинама, да прете и највулгарнији нацицн вређају новинаре, и да то не наиђе на осуду, јер је готово постало нормално - је нешто што не сме да буде Србија и зато ће Србија да се избори са тим злом", подвукао је Вучић.

Он је поручио да ко у институцијама не буде радио свој посао, нека се сколни, јер су Србији потребне инстутуције које поштују закон и делују у складу са законом.

„Не може група од 70, 100 или 7.000 људи да малтретира све друге, који само хоће да у складу са уставом и законом раде свој посао", рекао је Вучић, подсетивши да је слобода кретања Уставом гарантовано право и да се никоме не може ускраћивати.

Он је позвао грађане да не следе овакве идеје, већ да у склад са демократским приниципима, на демократским изборима гласају за кога желе и бирају своју будућност.

„Али, насиље у Србији неће проћи а држава ће са насилницима и силеџијама умети да се обрачуна", закључио је Вучић.

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.154.236 посета
Тренутно на сајту: 592 посетилац(a)