Бесповратна средства за микро и мала предузећа 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Бесповратна средства за микро и мала предузећа
Trenutno na sajtu: 473       |       Podeli:
21.06.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Развојни програм ЕУ ПРО представио је данас у Чачку позив за доделу бесповратних средстава

предузетницима, микро и малим предузећима за који је ЕУ издвојила 4.5 милиона евра како би допринела повећању конкурентности локалне привреде у Региону Шумадије, западне Србије и Региону јужне и источне Србије.

Менаџерка сектора за мала и средња предузећа Оливера Костић казала је да позив је намењен предузетницима који се баве било каквом врстом производње осим неке који су регулисане законом и ИТ сектором.

,,Ми смо ИТ сектор издвојили као услуге који имају неки резултат као производ. ЕУ је кроз развојни програм ЕУ ПРО издвојила значајна финансијска средства од 4.5 милиона евра. Позив је намењен младим предузећима регистрованим између 2013. и 2017. године, која имају потенцијал да запосле нове људе, да јачају свој тржишни потенцијал, да допринесу ланцу вредности”, казала је Костић и додала да је важно споменути да је резултат овог позива обавезно отварање нових радних места, али исто тако и тај утицај који та предузећа имају на своје шире заједнице.

Оливера Костић истиче да се ради о бесповратним средствима у минималном односу од 10 хиљада до 20 хиљада евра уколико су предузећа регистрована 2016. - 2017. године, па до чак 50 хиљада евра уколико су регистрована 2013.- 2015. године.

,,Оно што је важно да се напомене да предузећа имају предуслов да учествују у самом програму са својим уделом од 20 посто, за ова млађа предузећа за 2016.-2017. регистрована или до 30 посто за ове регистроване  2013.- 2015. године”, навела је Костић.

Менаџерка наводи да је ово двостепени процес и да је прва фаза јако једноставна јер се ради о једном формулару на српском језику на три стране који је потребно попунити основним подацима о тој пословној идеји и бизнису који желе да прошире. Рок за достављање је 6. јул.

,,Они који буду позитивно оцењени кроз овај концепт предлога, улазе у другу фазу и биће позвани да напишу бизнис план у формату који је такође крајње једноставан, где ће да нам доставе те друге информације које подржавају ту њихову пословну идеју”, истакла је Костић и додала да је ово процес који мало дуже траје из разлога штоје двостепени.

,,Надамо се да ћемо средином августа имати информације ко је прошао у другу фазу и после имамо тај други  позив за преквалификоване у првој фази, тако да очекујемо да први пројекти почну са реализацијом новембра месеца крајем године и рок за инфлоементацију пројекта је 12 месеци”, рекла је менаџерка.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.762.443 посета
Тренутно на сајту: 473 посетилац(a)